38 entry daha
  • türkçe'de "tekillik" olarak geçer. matematikte "nokta" kavramının, fizikte ki halidir. hacim sıfır olarak kabul edilir. karadeliğin merkezinde bir tekillilik bulunur. ayrıca büyük patlama teorisi'ne göre evren bir tekillikten doğmuştur(bkz: big bang theory). evrenin 3 kaderi vardır;
    1)karanlık enerji, kütleçekime üstün gelecek ve evren büyük yırtılma ile bir karadelik oluşacak ve bu delik bütün galaksileri yutacak
    2)kütle-çekim, karanlık enerjiye üstün gelecek ve evrenin genişlemesi duracak ve gittikçe küçülerek bir tekillilikte yok olacaktır (bkz: big crunch)
    3)büyük donma, evren'in sürekli genişlemesi sonucu sıcaklığının mutlak sıfıra yaklaşmasıdır. benzer şekilde, ısı ölümü de evren'in maksimum entropiye ulaşıp herşeyin eşit olarak dağıldığı ve hareketsiz hale geldiği bir sondur.

    edit: ekşi şeyler'in bilim kısmında sürekli yazdığı konuyu bilmeyen yazarların entry'leri yayınlanıyor çünkü insanların ilgisini çekiyor. bu entry her ne kadar yayınlanmamış olsa da (zaten alt tarafı 3 cümle) yanlış bilgiler içeriyor.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap