• öyle bir şeydir ki; hani siz vereceğiniz zaman kabınıza sığmazsınız, bir an önce her detayı tartışmak istersiniz ama okumadığınız bir kitap veya izlemediğiniz bir film olduğunda başkası vermesin diye elli defa uyarır, duymamak için türlü işler yaparsınız.

    bazıları hakikaten anlayışla karşılayıp susmayı biliyor. onlara saygım sonsuz. bazılarının ise daha gözlerinden yaşadıkları heyecanı anlıyorum, "şimdi geliyor..." diyorum. spoiler vermemeleri konusunda uyarılmalarına ve sessiz duracaklarına söz vermelerine rağmen, tıpkı arabaların arkasında durmadan kafa sallayan köpek maskotu misali birkaç dakikada bir "oğlum ama bla bla bla sahnesi feci ya..." diye başlıyorlar. istisnasız.

    bir de diğer türler var. onlar; sen kitabı henüz okumamış mısın, filmi henüz izlememiş misin hiç sormadan direkt olarak mevzuya dalarlar. daha "dur ne yapıyorsun!" demeye fırsat kalmadan tüm kitabın/filmin saniyeler içinde itinayla içine edilir. "onun da sonunda bla bla bla oluyor ya..." cümlesiyle sizin bütün zevkiniz adeta sinirleri alınmış kırmızı et parçası gibi bırakılır.

    21. yüzyıla geldik, insanoğlu olarak şuna bir çare bulamadık.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap