7 entry daha
  • ayhan ışık ayni isimle daha sonra (1970) renkli bir versiyonunu da cevirdigi icin kafa karisikligina sebep olsa da asli 1962 yapimi olan, ayhan ışık, sadri alışık, belgin doruk'un basrollerde oynadigi cok eglenceli film.

    hovarda, capkin ve vurdum duymaz oldugu icin surekli babasindan azar isiten omer (ayhan ışık) bir turlu akillanmaz, ogluna ders vermek icin vasiyetini degistiren babasi ne tesadufse hemen ardindan ucak kazasinda olur. vasiyete gore babasinin 3 avukatinin gozetiminde siradan bir iste calisip hayati ogrenmedikce mirasi alamayacaktir. bunun uzerine soforluge baslar, ne tesaduf ki soforlugunu yaptigi guzel kiz (belgin doruk) ayni zamanda en yakin arkadasi bulent'in (sadri alışık) evlenmek istedigi kizdir falan filan.

    burada insanin aklina takilan enteresan noktalar;

    -ogluna guvenmeyip 3 tane avukata guvenmenin mantigi,
    -o avukatlarin mirasi ele gecirmek katakulli cevirmeyecegine dair inanis,
    -omer mirasi alamazsa mirasa ne olacagi,
    -istanbul'un en zengin ve hovarda veliahti olan omer'i nasil olup da kendisi de sosyete olan neriman ve diger genc kiz arkadaslarinin hic tanimamasi,

    vesaire vesaire.

    isin diger tarafi da kizinin bir soforle evlenmek istemesine kati suretle karsi cikan kizin babasinin filmin sonunda omer'in memleketin en zengin adami oldugunda ogrendiginde yaptigi 180 derecelik donustur.

    -e peki ya omer hakikaten fakir bir sofor olsaydi ne olacakti?

    onu da gerçek hayat denilen 7/24 kesintisiz devam eden filmde izleyebilirsiniz.

    kisacasi cok eglenceli bir filmdir, izleyin izletin.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap