48 entry daha
  • ortalama üstü dönercilerin ortalamasının biraz altında kalan, paranızın hakkını alacağınız bir işletme.
    tanım kısmı tamamsa gelelim deneyime.

    istanbul'da gerçekten güzel döner, pide ve lahmacun konusunda gerçekten hassas davranan bir insanım. gerekirse bakırköy ümraniye gider gelir aradığım tatların peşinde koşarım.

    döner konusunda istanbul biraz zayıf bir yer. yapılan dönerlerin içeriği şaibeli. etler iyi değil, kıyma kullanmak, hindi kullanmak gibi kötü alışkanlıklar çok yaygın.

    bu bağlamda dönerci ali usta, güzel eti ve iyi pişirmesiyle her zaman döneri yenecek bir mekan. servisi hızlı, lavaş ve ayranı leziz. porsiyonlar fena değil. daha iyi olabilirdi ancak kullandığı et hakikaten kaliteli.

    iş dönerin şampiyonlar ligine gelince benim açımdan zirvede bayramoğlu döner ve tatar salim var. bunların hemen peşinde de tamamen çocukluktan kalma bir damak zevki alışkanlığı yüzünden karadeniz döner ve pide salonu geliyor. karadeniz aslında o kadar müthiş değil. ama çocukken denizli kaleiçinde yediğim dönerin aynısını bulabildiğim tek yer. bu nedenle asla boş geçmem.

    gelelim ali usta'ya. dediğim gibi ali usta'nın döneri, lavaşı ve ayranı iyidir. ama patates'i ortalama, pilavı ise ortalamanın da altındadır. aslında bir dönerciden pilav beklentisi pek yoktur. gelmese kimse aramaz. zaten dönerin şampiyonlar ligine girememesi de buradan geliyor.

    iyi bir dönerin yanında, lavaş ve kekik yeterli olmalı. ama yok. illa o patatesi ve pilavı ikisini birden koyuyorlar. kaldı ki bugün gittiğimde bir de kekiği kırmızı pul biber ile karıştırmışlar. pul biberin dönerde yeri yoktur. gerçekten iyi bir dönere bırakın pul biber ekmeyi, iskender yapınca bile canınızın sıkılması lazım. etin tadını tam alamıyorum diye.

    aslında bu kural pek çok et için geçerli. sadece tuz belki bir kekik ile güzel olmayan et güzel bir et değildir. hele iskender dışında döner satmayan yerleri gördüğünüzde bu kural aklınıza gelsin.

    neyse, bugünkü ziyaretimizde siparişini verdiğimiz kadayıf unutulup, pilavın vasatlığındaki istikrar da tescil edilince ali usta için son notumuzu vermiş olduk.

    döneri iyidir hoştur. ve fakat özel bir yolculuğu hak edecek istisnai bir lezzet için yine elimizde kalan: bayramoğlu döner
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap