9 entry daha
  • teknolojiye yenik düşmenin, iletişim özürlülüğünün ve çocukları bir alt yazıyla geçiştirecek varlıklar olarak görmenin mükemmel yansıması olan tv uygulaması. heyhat.

    yıllar önce ilk ergun uçucu girdi devreye, masalcı amca olarak. çocukların uçsuz bucaksız koşturdukları hayal dünyasının baş misafiriydi her gece. çocuklar mutlu mesut, yüzlerinde gülümsemeler; kulaklarında duydukları güzel masallarla uykuya yatıyorlardı.

    sonra ''kuzucuklarım..'' diye seslenen rahmetli adile naşit, ''uykudan önce''yi zirveye taşıyarak sıkı bir bağımlılık yarattı ve bayram yerine döndürdü ekran önünü. kendisi, olabildiğince çok çocuğun adını sayarak bir heyecan ve mutluluk havası yaratır, onları ekran karşısına kilitler ve gerçekten karşısında varmış gibi çocuklarla sohbet ederek, masal anlatırdı.

    çocuklara zaman ayırılıyordu, alelacele çırpıştırılmış yumurta gibi mekanik, tırt bir alt yazıyla kışkışlanmıyorlardı; bir değer ifade ediyordu her bir küçük insan.

    az önce saat 21.33 gibi denk geldim, ucubik bir göz eşliğinde; iyi uykular çocuklar lafı alt yazı olarak geçti. fonda ise abuk subuk diziler arz-ı endam ediyordu. aman ne etkileyici.

    bu neye benziyor biliyor musunuz? sevdiği yanında olduğu halde ona dokunup, ona kendini kanlı canlı hissettirmeden, sesini duyurup gözlerine bakmadan; burnunun dibinden cep telefonuyla bir sürü emojiler ve smiley'ler eşliğinde tuşlara endeksli bir iletişim kurmaya. ruhsuz.

    umarım genç nesil anne ve babalar çocuklarını öyle pat diye yatağa yatırıp, ışıklarını söndürmüyorlardır. saçlarını okşayarak, güzel güzel sohbetler ve öpücükler eşliğinde gözlerini mutlu bir şekilde yummalarını sağlıyorlardır, sabırsızlık göstermeden. lütfen.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap