145 entry daha
  • randevu almak için aranması gereken kritik saati açıklıyorum, 23:58. bunu belirlemek için bir hafta uğraştım, kıymetini bilin. randevuda gün, saat seçme şansınız yok. kafasına göre veriyor.

    hastaneye gelirsek, bence gitmeyin. başka alternatif varsa - ki var, gitmeyin. bu kadar berbat bir hastane görmedim ömrümde. istinye devlet'e laf ediyordum, çapa'nın yanında şahane kaldı.
    öncelikle arabayla giderseniz içeri girmeyin. hem park edemezsiniz hem de geri çıkamazsınız. öyle uyuz bir yer.

    sonralıkla:

    -randevu aldım diye sevinmeyin, her koşulda eşek gibi sıra bekleniyor.
    -doktor bazı kan testleri istediğinde hemen kan verme sırasına girmeyin. o sıraya tüp almadan girilemeyeceğini öğrendiğinizde - ki bunu kimse söylemiyor - beklediğiniz için haliyle uyuz oluyorsunuz.
    -kan verme sırasına girmeden önce tüp alma sırasına girmeyin. çünkü tüp alma sırasına girmeden önce tüp almak için sıra numarası alma sırasına girmeniz lazım:/
    - tüp alma sırasına girmek için sıra numarası alma sıranız geldiğinde (ben 96 kişi bekledim) bu testlerin girişini yaptırmak için sekreterliğe gitmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. sekreterliğe gitmeniz gerektiği bilgisi doğuştan gelen bir bilgi, kimse söylemiyor. kadına özellikle sordum, doğuştan mı bilmem lazımdı diye, evet dedi (gerçek bilgi).
    -tüp alma sıranızı aldıktan sonra tüp alma sırasında bekleyin ve ardından kan verme sırasına girin.
    -burada testlerin bir kısmını yaptıramayacağınızı öğrenebilirsiniz. çünkü devlet sigortalarımıza limit koymuş. benim iki test dışarıda kaldı, üstelik aynı kan örneği ve aynı cihaz ile tek seferde ölçülebilecek bir değerken. şimdi durduk yere hem 11 gün beklemem lazım hem de yeniden kan vermem. küfretmeyin, sakin olun, küfür çok ayıptır. onun yerine ağlayın, ben ağladım sinirden.
    -kan verdikten sonra garanti olsun orada birilerine sorun başka işlem kaldı mı diye çünkü kalmış olabilir. bu salaklar kan verme bölümlerini ayırdıkları için bir de alt kata inip kan verdim.
    -yeni kan verme sıranıza girmeden önce birilerine kayıt gerekiyor mu diye sormayın. çünkü gerekmiyor dediği halde gerekiyormuş. direkt kayda gidin.
    -ikinci kan verme sırasına girmek için kayıt yaptırma sıranız bittiğinde kan verme sırasına girin ve kan verin.
    -sonra da kontrole gitmek lazım ya doktora, sonuçları göstermek için. işte ona gidin mi desem gitmeyin mi bilmiyorum. karar veremedim ben de.

    akp'ye oy verenleri çapa'ya davet ediyorum diyeceğim de anlamayacaklar ki. 2015 yılında böylesine ilkel bir hastane, böyle ilkel bir prosedür. sabah 8:40'tan öğlen 13:00'e kadar tek yapabildiğim oradan oraya koşturup iki tup kan vermek oldu, randevum olduğu halde. ve limit olayını öğrenip testlerin bir kısmını da yaptıramadım. verdiğim vergiler haram olsun, boğazınızda kalsın, boğulun.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap