5 entry daha
  • olayı anlamak istediği yerden anlayan yazar beyanı. 6.5 yıl geçirmiş ama hayal dünyasında yaşamış sanırım genelde. her yurtta, her bölümde bahsedildiği gibi "anadolu'nun bağrından" çıkıp gelen müslümanlar vardır ve son zamanlarda yansıyan şeyler gibi "provakatif" şikayetleri veya dertleri yoktur.
    ama lafa bak: "on yıllardır uyguladığınız şiddeti onlara da uyguluyorsunuz odtü sokaklarında"
    kavga olayının özünü öğrenmek içinde bulunanlar için bile bayağı zorken, nasıl oluyor da insanlar dışarıdan kesin yargılara varıyorlar bunu anlamış değilim.
    bu olayların hepsinde ortak olarak asıl anlaşılamayan şey şudur, olaylar din karşıtlığı ile alakalı değildir. olaylar dini pis işlere bulaştıran, gerici, şov yapan ve bunu tepkilere rağmen inatla yapmaya devam eden insanlarla alakalıdır. unutulan nokta şudur ki, odtü bu konuda türkiye'nin genelinin tavrını haklı olarak göstermemektedir. çünkü bahsettiğim davranışlar son derece tehlikeli, onursuz ve kutuplaştırıcıdır. bahsedilen topluluğun facebook üzerindeki üyeleri çoğunlukla kampüs dışındandır ve paylaşımları incelendiğinde genel bir tahrik/ linç politikası ile hareket edildiği görülebilir. biliyorsunuz ki bu politika akp zamanında popi oldu. ancak işin zorlaştığı nokta şudur ki isimlerinden ve "mescit" mekanlarını sahiplendiğinden orayla gidip ibadet eden her insan sorumluluk altına girmektedir, hedefteymiş gibi görünmektedir.
    benim görüşümce olayları çözüme götürecek en stratejik grup, kimseye zararı dokunmayan, haklı olarak elbette kimseden tepki görmemeyi bekleyen, şovmenlikle işi olmayan, kısacası dinini yaşamayı bilen öğrencilerdir ve gerek mescit topluluğuyla gerekse başındaki kişiler ile aralarına sınır koymaları gerekmektedir.
    yine araya bir görüşümü sıkıştırayım, ki zaten ülkemizdeki en büyük sorun son 10 yıldır bu.
    sevgili inananlar, her "ben müslüman'ım" diyenin peşinden gitmek zorunda değilsiniz. her yaptığını onaylamak zorunda değilsiniz. allah, peygamber, mescit diyip de bir toplu güç yaratmak isteyenlerin eline bu kozu vermemelisiniz. bunları yapmadınız diye dinden çıkmazsınız. ama yaparsanız insanlıktan çıkarsınız.

    son olarak; gerici, ilerici, elitist"gibi kavramlar biraz yanlış anlaşılmış ve bu yüzden yanlış kullanılmış. mesela bir x üniversitesinin yaptığına karşılık verilen cevaplar elitistlik değildir. çünkü orada tezi ortaya atan x üniversitesidir ve demektedir ki "orası yıkılsın, yerine üniversite yapılsın"
    bu şu anlama gelir, odtü üniversite değildir. orada eğitim meğitim hikayedir. kaymak tabakanın yavşaklarının mekanıdır ve yıkılmalıdır. siz böyle bir lafı ediyorsanız, eğitim ve meğitimin kralını biliyor olmalı, hadi onu geçtim en azından bir kez gelip görmelisiniz.
    bu durumda da odtülülere haklı bir cevap hakkı doğuyor.

    edit: şunu da eklemek istiyorum, gerici sadece bu anlattığım tarzdakilerden olmayabiliyor. kendilerini özgürlükçü olarak tanımlayan bazı aşırı sol görüşlüler de bi nevi gerici benim gözümde.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap