11525 entry daha
  • yapılan deneyler ve gözlemlerden bilim adamlarının vardığı sonuca göre ,yeryüzünde kendi varlıklarının bilincinde olan sadece üç canlı vardır.

    - insanlar
    - maymunlar (büyük tür olanları)
    - filler.

    şöyleki;

    hayvanların birçok türlerine yapılan deneyler esnasında, karşılarına ayna yerleştirilmiş. aynayı gören hayvanların, ayna karşısında verdikleri tepkiler analiz edilmiş ve sadece büyük cins maymunlar (orangutan, goril) ve filler, aynada kendi görüntülerini gördükleri zaman farklı tepki vermişler. hareket etmişler, çeşitli sesler çıkarmışlar, hatta profilden yada sırtlarından kendi görüntülerini incelemişler. sonuçta aynadaki görüntülerinin kendi görüntüleri olduğuna dair tepkileri ortaya çıkmış.

    bu deneyde zeka kısmı ön plana alınmış değil. yani karga, şempanze, yunus balığı gibi zeka seviyesi diğer hayvanlara göre daha yüksek canlılar da tepki vermişler ama onların tepkileri sadece karşılarında kendileri gibi bir aynı tür canlıya verdikleri tepkiler ile aynı tepkiler olmuş. aynada olan görüntünün sadece kendilerine ait bir görüntü kısmını anlayamadan verilmiş olan tepkiler.

    kaynak: national geographic.
30279 entry daha
hesabın var mı? giriş yap