aynı isimdeki diğer başlıklar:
85 entry daha
  • 80 kuşağında doğan her çocuk gibi ben de stallone filmleriyle büyüdüm. rambo ve rocky çocukluk kahramanlarımdı. video kasetlere çekip replikleri ezberleyene kadar defalarca izledim. o yılların dergilerinden sly'ın resimlerini kesip odama yapıştırdım.
    rocky'nin ve rambo'nun ilk filmleri serinin öteki filmlerinden oldukça farklıdır. özellikle rocky 1976 da umulmadık şekilde oscar kazanan gelmiş geçmiş en iyi 100 film arasına girmeyi başarmış harika bir dramdır. çocukken sıkıcı gelen rocky 1 büyüdüğümde en sevdiğim film olmuştu.
    90'lı yılların başında çekilen berbat rocky 5 ile herkes bu serinin ve stallone'nin artık bittiğini düşündü. oyunculuğu acımasızca eleştirildi. peşi sıra çektiği komedi filmleri neredeyse hiç izlenmedi. artık kaslı vücut yapan adamların modası çoktan geçmişti...
    aslına bakarsanız ben stallone'nin hep çok iyi bir oyuncu olduğunu düşündüm. kariyerinde birazda kerhen aksiyon filmlerine yönelmişti.
    ama stallone tıpkı rocky gibi yere düşsede kalkmasını bilen adamdır. rocky filmi için söyle bir lafı var " bu film gurur, şöhret ve mahalledeki serserilerden biri olmamakla alakalı" sly'da herhangi bir aktör olmadığını 1997 de çektiği copland ile kanıtladı. bu filmde bambaşka bir kimlikle izleyici karşısına çıkıyor, hangi kalitede aktör olduğunu stockholm uluslararası film festivalinde en iyi aktör ödülünü alarak herkese gösteriyordu.

    işte bu film stallone için adete 2. kariyerinin başlangıcı oldu. 2006 da artık rocky 6 nın zamanı gelmişti. sadece aktör değil iyi bir senarist olarak yine enfes bir dram yazan sly hayranlarını sevince boğdu. 1976 daki iki kaplumbağa caf ve link, rocky'nin ilk dövüştüğü adam örümcek rico, philadelphia'daki 1818 numaralı ev... hepsi filmde vardı.

    sly filmde hem kendi hayatının hem de rocky'nin felsefesini tek cümleyle söyle özetliyordu. "hayata karşı hiçbir zaman yumruk atamazsın, önemli olan yumruk yediğin halde devam edebilmektir"

    --- spoiler ---

    creed'de ise rocky'i artık pes etmiş görüyoruz. sevdiklerini kaybetmiş yalnız ve unutulmuş bir adam. ve yine bir creed ona hayat veriyor. yoksa o mu creed'e hayat veriyor...
    --- spoiler ---

    bence enfes bir film olmuş ve büyük bir efsanenin doğuşuna şahitlik ediyoruz. stallone seven , rocky den hoşlanan herkesi muhteşem bir 2 saat bekliyor.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap