360 entry daha
  • mehepe'nin başına geçemeyecek olmasının tek nedeni, saray'ın hesaplarını bozacak olmasıdır, yani akepe karşısında partisini mevcut konumundan daha yukarılara taşıyacak olmasıdır.

    diktatörlüklerin hüküm sürdüğü topraklarda verimli bitkiler filiz veremez, derhal kökünden koparılır, üstüne asit dökülür, budanır. sadece işe yaramayan otlar boy atabilir artık solan bu bahçede. hem muhalefeti acımasızca ve iğrenç taktikler kullanarak boğarlar, hem de yaraya tuz basarcasına ekranlara çıkıp bu ülkenin bir iktidar sorunu yoktur, bu ülkenin bir muhalefet sorunu vardır diye dalga geçerler.

    herkesin bildiği bir şeyi bir daha söylemiş olayım: akepe'nin patronunun, kılıştar ve bahçeli'nin siyasi hayatlarını sürdürmesine lütfen izin vermesinin başlıca gerekçesi, bu ikisinin fiilen hiçbir işe yaramamalarıdır. başka bir ülkede olsa, bu iki siyasi figürden birinin akepe'nin her gün farklı bir kepazeliği, her gün farklı bir sıçışı sebebiyle iktidarı akasından tutup kolayca silkeleyebimesi gerekiyordu. ama buna muktedir değiller. erdoğan kadar cüretkar değiller, onun kadar arzulu ve iradeli değiller, onun kadar çalışkan değiller, onun kadar kontrol hastası değiller. bir rakibi seviyeyi düşürdüğünde seviyeyi ondan daha da aşağıya çekme refleksleri yok.

    erdoğan'ı ancak onun gibi bir bal porsuğu alt edebilir. her şeyi ölümüne yaşıyor. erdoğan'ın hakkından gelebilecek kişinin ondan daha beter özelliklere sahip biri olması şarttır. bu iddiamı da bir aksiyom olarak nah şuracığa yazıyorum. cehepe veya mehepe'nin başkanları akepe'nin gidişatını (tamamen engellemekten vazgeçtim) sadece geciktirecek bir siyasi önderlik performansı gösterebilseydi, birtakım sapık seks kasetleri veya başka bir skandalları şimdiye kadar çoktan dolaşıma girerdi.

    bu ikisinin hayatta kalabilmelerinin kerameti, akepe'ye tehdit oluşturmamalarında yatıyor. bu bir paradoks ama öyle işte. iki işlevleri var: birincisi erdoğan'ın boks antremanı yaptığı kum torbası olmak ve ikincisi de gerek yurtiçinde gerek dünyada herkese bakın işte türkiye'de meşru muhalefet var yanılsaması verecek birer vitrin süsü olmak.

    adam havayı koklayıp kime dokunup kime dokunmayacağını biliyor. enerjisini ve kaynaklarını ekönömik kullanıyor. meral akşener'in mehape'nin başına geçmesine bahçeli'den önce erdoğan geçit vermeyecektir. nitekim vermiyor. umarım yanılıyorumdur.

    türk siyasetine özgü dinamikler gereği; öz has hakiki gerçek muhalefet misal askerdi, ipi çekildi. misal fetoş'tu, ipi çekildi. misal sivil kürt hareketiydi, ipi çekildi. şu anda ufuktaki potansiyel tehdit olarak akşener'i mimlemiş vaziyette.

    ak prodüksiyon'a da muhakkak emir gitmiştir; harıl harıl meral hanım'ın geç yatan su faturasından tutun ortaokulda kopya çekip çekmediğine kadar didik didik ediyorlardır. elle tutulur bir açık bulamazlarsa konfeksiyon üretim yapacaklarına dair kimsenin şüphesi yoktur sanırım. çünkü adamların tıyneti bu. bel altından vurmazlarsa şaşarız.

    akşener, normal atmosferik koşullarda çok süper ve üstün yetkinliklere sahip bir başkan adayı olarak sivrilmezdi. sergen'e sorsan öyle aman aman bir topçu değil der. ama ülke dibe vurmuşken milliyetçiler için bir abdurrahman çelebi. erdoğan'ın sikleti değil ama yolu açık olsun.

    .

    edith. fikrimi daha net ifade etmek için için sağını solunu epeyce değiştirdim.

    edith 2. özel mesajla gelen uyarılar üstüne; entry'mde şu hususu belirtmeyi ihmal ettiğimi gördüm: mhp'nin derdi yüzde 20'lere çıkmak değil, meral akşener'in öncelikli misyonu da mhp'ye oy rekoru kırdırmak değil. bilakis, 2016 koşullarında onun tek derdi partisinin barajı geçebilmesini ve hayatta kalabilmesini temin etmekten ibaret. yani akşener, şayet seçilirse, akp'nin mhp'den kemirdiği oyları geri alsın, gemisini batmaktan kurtarsın yeter. bu kritik hususu belirtmeyince sanki akşener gelecekmiş de mhp uçuşa geçecekmiş gibi bir zımni izlenim doğuyor idi.

    .
18468 entry daha
hesabın var mı? giriş yap