20 entry daha
  • güzel yapım. bu tarz olayları oyuncularla çekmek yerine hep böyle sunsalar keşke. prodüksiyonla alakalı mevzulardan dolayı çoğunlukla konunun özünü ıskalayan işler çıkıyo, bişeye benzemiyo sonra.

    --- spoiler ---

    sonu epey sağlam olmuş. izlerken aklıma direk gollum un sahneleri geldi. bu sahne bi ihtimal gerçek olmayabilir ama ceza almamak için bu tür bi savunmanın kendi üretttiği delili mi? sanmıyorum. robert durst 75 yaşına gelmiş. bu tür oyunlara girmek için fazlaca yaşlı ve ayrıca hep bi şekilde davalardan kurtulsa da, aslında çalışma yöntemi bu değil. deli numarası yaparak dışarı çıkmayı isteyeceğini sanmıyorum. komşusuyla ilgili olayda dava sırasında yalan söylediğini kameralar önünde açıkça söyleyen birinden bahsediyoruz.

    bu adam karısını öldürmesi hariç - gördüğümüz cinayetlerin hepsini başka yolu olmadığı için, öyle gerektiği için işlemiş görünüyor. cinayete yardım edenler, bir zaman sonra para koparmak için şantaja başlıyolar ve robert dust olay yerine gidip bunları öldürüyor. öncesinde bu kişilere büyük meblalağlarda yardım ettiğini görüyoruz ama açgözlülük bu kişilerin sonu olmuş. eğer böyleyse başka çaresi olmadığından, bu kişileri öldürmek zorunda kaldığını anlıyoruz. yani tek bir cinayet; karısını öldürüyor ve sonra bunu ardında bırakmak için, yakalanmamak için diğer cinayetleri işliyor gibi bir durum var ortada. sadece rahat bırakılmak isteyen bir adam ama kaçamıyor ve cinayetler devam ediyor.

    hapse girmemek için her şeyi yapan bi tip, ama kendisine yakın olan ve öldürdüğü insanların suçluluğunu hep taşımış. bu yüzden içten içe yakalanmak istiyor - ki bu beverley yazımı da bununla ilgili olabilir- ve en son sahnede yakalandığını anlayınca rahatladığını da itiraf ediyor.

    (bkz: you ain't lost if you want to be found)

    öyle ki öldürdüğü yakın arkadaşının -susan idi galiba, gangsterin kızı- cesedi bulunsun diye polise mektup yazıp yolluyor. kendi aleyhine delil üretecek kadar bir bağ kurmuş ama çaresiz, ya öldürecek ya jail. doğru yaptığını söylemiyorum, cinayetlerin arkadasında motivasyonu anlamak için yazıyorum.

    ruh sağlığının bozuk olduğunu anlamak için bölümleri izlemek yeterli. sebebi de açıkça belli: annesinin intiharı. bu intihar olmasa muhtemelen karısını öldürmeyecekti. kişilik bölünmesi hakkında fazla bilgim yok, psikolojiden anlayanlar aydınlatsın fakat küçük yaştan itibaren kendini savunmasız hissetmiş olması muhtemel ve bir saldırgan kişilik yaratmış, kendini savunması gereken anlarda o devreye giriyor gibi.

    işin garibi durst bir katil ama bunları daha güzel bir çocuk olduğu için yaşıyor belki de. yani baksanıza şirketin başındaki kardeşi kimseyi öldürmüyor, ama hangisi insana benziyor? bizim katil mi? patron kardeş mi? biri annesinin intiharını atlatamayıp katil oluyor, diğeri insan olmadığı için normal bi hayat sürebiliyor.

    https://www.youtube.com/…p25idt5hm_cranoavc&index=2

    --- spoiler ---
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap