50 entry daha
  • dizi hakkında louis c.k. ve marc maron arasında geçen yaklaşık 1.5 saatlik bir söyleşiyi, marc maron'un "wtf with marc maron" radyo programının 700. bölümünde dinleyebilirsiniz. spotify'da podcastleri var, itunes'da da büyük ihtimalle vardır kontrol etmedim, entry'nin altına düz indirme linki de koyuyorum.

    söyleşide louis ck, her rol için oyuncuları nasıl ve nerden bulduğunu, senaryo'yu nasıl şekillendirdiğini, louieşovunu neden ve nasıl bitirdiğini falan ne varsa anlatıyor.

    --- spoiler ---

    3. veya 4. bölümde sanırım, uncle pete ile ufak pete arasında, "going down on a woman" temalı bir konuşma geçiyor. bu konuşmanın senaryosunu louis ck, uncle pete rolü için aklındaki ilk isim olan joe pesci'den almış. rol için pesci'nin evine giden louis ck, pesci'den red cevabını aldıktan sonra pesci ile "uncle pete" karakteri hakkında konuşurken pesci bu kısmın eklenmesini tavsiye etmiş. louis c.k. de senaryoya eklemiş. oldukça güzel bir sahne. (uncle pete'e kesinlikle katılmıyorum)

    --- spoiler ---

    louis c.k. "uncle pete" rolü için jack nicholson ile de görüşmüş, aldığı cevap podcast'de var, yanlış hatırlamıyorsam jack senaryoyu okuyup beğendiğini fakat rolde oynamayacağını söyledikten sonra şöyle demiş, "bugün ne yaptım biliyor musun louie? bir kitap aldım, bahçemdeki ağacın altına oturdum, akşama kadar kitap okudum ve sonra eve geldim."

    neyse, podcasti dinlemek isteyenler linkten indirip dinleyebilirler.

    http://www.wtfpod.com/…julia-louis-dreyfus-louis-ck

    ha unutmadan tanım: yapılmış hiç bir diziye benzemeyen, benzersiz bir dizi.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap