1371 entry daha
  • yemek üzerinden neden statü göstergesi yaratilmaya calisilir anlayamam bir türlü. bu nusret’de et yemek icin de gecerli, domuz eti yemek icin de. sonucta insanlarin yeme aliskanliklari kültürlerinin bir parcasi. dünyada senin burun kivirdigin bir dolu seyi ana besin olarak tüketenler de var, senin tükettiklerinin bir kisminin adini duyunca igrenenler de.
    ınanan insan yemez, kimsenin de ama alkol aliyorsun, neden yemiyorsun diye sorma hakki oldugunu düsünmüyorum. ayni sekilde, yiyen insanlara yaratik görmüs gibi davrananlari, sehre inen domuzlari öldüresiye dövenleri veya domuz ciftliklerini fethe gider gibi tarumar edenleri de anlamiyorum. sonucta inanmiyorsan, deneyip denememek de sana kalmali, herhangi bir sekilde baski unsuru olusturulmamali (ben yemek konusunda gayet acik fikirliyim, ama benim de yemek istemedigim, denemeyi aklimdan bile gecirmedigim pek cok sey var,iınsanin kafasindaki kaliplarla ilgili muhtemelen).
    etin kendisine gelirsek, koku olayinin pisirilmeyle alakali olabilecegini düsünüyorum. bana kokmuyor mesela, ama hic eve domuz eti (kiyma, parca et) alarak pisirmisligim yok. cok kötü yapan yerde de yedim, cok iyi yapan yerde de. parca et olarak yediklerimin en lezzetlisini fransa’da yedim (soslarla falan cok güzel hale getiriyorlar veya hafif ateste pisirerek yumusacik yapiyorlar). ama secenegim varsa, genelde dana veya tavuk etini yine de domuz etine tercih ederim. ıslenmis etde ise (salam, sosis, bacon falan filan) domuz etinin dana etinden daha lezzetli oldugunu düsünüyorum (bunun et kalitesinin bize göre daha iyi oldugu ve gida standartlarinin bize göre daha iyi kontrol edildigi avrupa’da yemis olmamla alakasi da olabilir). dinen bir mahsuru yoksa, igrenmiyorsaniz ama henüz denemediyseniz, ve özellikle almanya’da iseniz (genel yemek kültürü cok kuvvetli olmamakla birlikte adamlar sosis isinde asmis) sosisleri denemenizi tavsiye ederim.
1636 entry daha
hesabın var mı? giriş yap