• geçen hafta içinde iş bankasına ait olan kredi kartımla tecrübe ettiğim olay.

    hiçbir ttnet üyeliğim bulunmamasına ve bahsedilen siteden hiçbir online işlem yapılmamış olmasına rağmen, kartımdan aynı gün içinde, toplamda 135 tl olacak şekilde peş peşe iki kez www.ttnet.com.tr adına para çekimi yapılmış. ne için olduğuna dair hiçbir açıklama da bulunmuyor işlemlerin yanında. durumu fark eder etmez kartı iptal ettirip şubeden harcama itiraz formu doldurdum.

    buna benzer şikayetleri olan başka kredi kartı kullanıcıları var mı diye internete göz attığımda aynı durumdan şikayetçi çok fazla kişinin olduğunu gördüm.

    1
    2
    3
    4
    5

    sadece bir bankadan değil hemen hemen tüm banka müşterilerinden aynı şikayete sahip olanların bulunması,
    izinsiz çekilen tutarların 50 tl ile 80 tl arasında parça parça yapılması,
    bankanın gönderdiği kartlarını zarftan dahi çıkartıp kullanmamış bazı kişilerin de aynı şikayete sahip olması,
    yapılan izinsiz çekimlerin sürekli aynı site adıyla yapılması vb. durumlar insanın farklı düşünmesine sebep oluyor ve kafa karıştırıyor. kaygı uyandırıyor.

    sonuçta ne banka kabul ediyor bir hatayı ne de ttnet çekimlerin kendisine ait olduğunu.

    bu şikayetler benim gördüğüm kadarıyla neredeyse bir yıldır söz konusu. bu bir anlamda bir güvenlik açığıdır. bu sebepten bankalar bu şikayetleri gözardı etmeden üzerlerine düşeni aciliyetle yapmış olmaları gerekirdi. bir de bunun ttnet tarafı var ki onlardan kaynaklı bir güvenlik açığı olması da muhtemel.

    bakalım süreç nasıl işleyecek.

    sonraki sürece dair edit: ben hem bankama harcama itiraz dilekçesi verdim hem de bankadan ttnet adına çekildiği görülen işlemlerin dekontuna referans numaralarını da yazarak durumu açıklayan bir faks gönderdim türk telekoma. önemli olan nokta, bankaya verdiğiniz itiraz dilekçesinde haksız çekilen tutarı kuruşu kuruşuna doğru yazmaya dikkat etmelisiniz. bir kuruş eksik ya da fazla olsa bile işlemler uzuyor. bu işlemleri yaptıktan sonraki bir ay içinde parayı hesabımda yansıttılar.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap