3 entry daha
  • insana saygıyı göremediğim firma.

    kariyer.net'ten "dijital pazarlama uzmanı" pozisyonlarına başvurmuştum. bayramdan önceki hafta (yanlış hatırlamıyorsam çarşamba günü) aradılar. "yarın gel görüşelim" diyerekten. fakat ben izmir'de değildim. köyün birinde yaşadığımdan her yere uzağım zaten. hem öyle pat diye gitme şansım yok (mesafelerden dolayı) hem de bayram öncesi köyde iş güç, düğünler bir şeyler...
    hal böyle olunca ben de dedim ki; "bayramdan sonra gelsem olur mu? o zaman görüşme şansımız var mı?"
    gayet tatlı bir şekilde kabul etti karşıdaki hanım, tarih belirlemeyelim bayramdan sonra iletişim kuralım yeniden denildi. hani ters bir şey dese ben gece otobüse biner yine izmir'e geçerdim ama öyle bir tepki vermedi.

    sonra bayram seyran geçti. kardeşimin okulu açıldığı için önce kocaeli'ye onu götürdüm. (annem çalıştığı için benim gitmem gerekti.)
    nasıl olsa bayramdan sonra bu firmayla görüşecektik diye kocaeli'den izmir'e geçtim. çünkü malumunuz paşazadeler arayıp her seferinde "yarın gel" diyorlar, başka işimiz yokmuş, hazır ve nazır beklemek zorundaymışız gibi (belki de öyle, bilemiyorum)
    ben de izmir'de olayım da madem aradıklarında giderim diye düşündüm. köyüme gitsem yine 5 saat yol. yine pat diye görüşmeye falan gelemeyeceğim.

    kocaeli'den salı gece buraya geldim.
    salı gündüz de firmayı aradım defalarca. beni arayan numara kapalıydı. müşteri hizmetlerinin numarasını bulabildim, oraya not bıraktım. sözde bana döneceklerdi, dönmediler. 1 haftadır bekliyorum neredeyse ses seda yok.

    görüşmek istemeyebilirsiniz, başkasını almış da olabilirsiniz tamam da o kadar aramışım insan bir geri döner yahu.

    çektiğim onca zahmete mi yanayım, işsiz halimle verdiğim onca yol parasına mı? ne biçim memleketteysek zaten iş aramak için bile para harcamamız gerekiyor.
    aslında para da zahmet de çok koymadı ama insan yerine konulmama durumu bir hayli canımı sıktı. zaten bütün motivasyonum kırılmış gitmiş. bir de bunlar üzerine tuz biber oldu sağolsunlar.

    ***

    edit: gg sebebiyle silinmiş. editledim. gerçi küfretmemiş, hakaretvari bir şey de yazmamıştım neresi gg bilmiyorum. nys bb.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap