8 entry daha
  • izmirli olarak desteklediğim grev. asgarî ücrete saatlerce ufacık kabinde tren sürmek isteyen çomarlar (çeşitli semtlerde önüne eğlence olsun diye atlayan kekolar, hanzolar, kenar mahalle artıkları, intihara kalkışan manyaklar, yolu kısaltayım diye canlarını tehlikeye atıp raylara atlayanlar cabası) razılarsa buyursunlar. o işler öyle kolay olmuyor.
    yüzde 15 zammı reddetmeleri de maaşları çok düşük olduğu için yüzde 15'in çabalarına değmemesindendir. herkesin derdi yarrak gibi en büyüğü bende sanıyor. insanların maaşları, ekmek paraları, hayat şartları üzerinden ekşi'ye yorum yapmak ne kadar kolay anasını satayım. çok meraklıysan sen ol tren şoförü.
    biri de istanbullu olduğu için grevin kendisini ilgilendirmediğini söylemiş. e tabii ilgilendirmez birader, kümes gibi şehirde 20 milyonsunuz, metrobüsünle e-5 trafiğinle bayram dönüşü felçlerinle ilgilen sen. sana mı soracaktık?
    hakkı sonuna kadar helal olan izban emekçilerimizin haklı grevidir. yolları açık olsun. adamlar hazirandan beri anlaşma bekliyor, hazirandan bugüne değin grev yapma haklarını saklı tuttular ki halk mağdur olmasın ama onların da sabrı bir yere kadar. ortada verilebilecek bir hak varsa ve bu hak verilmiyorsa vicdanı olan insanın rahat uyuması düşünülemez. birkaç gün otobüse, dolmuşa, taksiye falan binin. merak etmeyin bir şey olmuyor. ben öyle yapıyorum.
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap