3 entry daha
  • genel ekonomi bilgisiyle ekonomist olunmayacağı gibi, ekonomi bilmek finans'ı da bilmek anlamına gelmez. ülkede maalesef micro macro ekonomi dersi alan kendini ekonomist zannediyor. sıkıntı burada başlıyor zaten. parayı yönetmek, değerlemek, kura müdahale etmek, finansal enstrümanları (ürünleri) kullanmak gibi şeyler bir finans bilgisi sahibinin yorumlaması ve yapması gereken işlerdir. ekonomik verileri getirip konuşmak, ekonomi hakkında bilgiye sahip olmak demektir, ekonomist olmak demek değil, finansçı olmak demek hiç değildir.

    günlerdir televizyonlarda ya da sözlükte kurun inmesi için yapılması gerekenler adı altında ibretlik yorumlar görüyorum. kurun yalnızca ülkedeki döviz miktarına ya da faiz oranlarına bağlı olduğunu sananlar var. sonra gurbetçilere euro bozdurun diyen adam da çıkar, dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur diyen de, bizim paramız dolar değil amerika düşünsün diyen de çıkar. micro dersi almış adam ekonomistim diye televizyona da çıkar, hatta yarın öbür gün bakan dahi olabilir.

    finans ekonomi değildir. içinde ekonomiyi barındıran bir bilim dalıdır. ekonomi ile ilgili tabiki de herkesin bir fikri olabilir ve dile getirebilir, fakat geçmiş ya da şimdiki verileri getirip yorumlayarak kendini keynes sanmamak gerekir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap