• tam basligi "chapecoense'ye yardım için alex de souza'nın jübilesi yapılsın!" olan, change.org'da baslattigim kampanya... linki

    --- spoiler ---

    brezilya'nın chapacoense kulübü kafilesini taşıyan uçak, 28 kasım akşamı kolombiya'nın medellin kentine giderken elim bir kaza geçirdi. kaza neticesinde kafileden üç kişi hariç herkes hayatını kaybetti. geçmişte torino, manchester united, alianza lima ve zambiya milli takımı'nın da başına gelen trajedi bu kez chapecoense'yi vurdu. futbol dünyası şu anda bu talihsiz kulüp için gözyaşı döküyor. ancak acılar devam ederken bir yandan da kollar, brezilya'ya gönderilebilecek yardımlar için sıvanmış durumda.

    çoğu zaman sosyal konularda duyarlılığını ispatlamış olan fenerbahçe spor kulübü'nün de bu uğurda yapabileceği bir şeylerin olduğuna inanıyoruz, inanmak istiyoruz. fenerbahçe'nin brezilya ile arasında olan duygusal bağ, türkiye'deki diğer tüm kulüplerinkinden daha fazladır. 1970'lerde didi'nin teknik direktörlüğe gelmesiyle ilk kez kurulan bu bağ, 1990'larla carlos alberto parreira'nın teknik direktörlüğü zamanında daha da kuvvetlenmiş, 2000'lerdeyse alex, roberto carlos, zico, mehmet aurelio, fabio luciano gibi isimler sayesinde apayrı bir boyuta ulaşmıştır.

    fenerbahçe taraftarının gönlünde en özel yere sahip olan futbolculardan birisi alex de souza'dır. taraftarlar, yoğurtçu parkı'na alex'in heykelini dikerek bu sevgisini somutlaştırmıştır da... ancak 1 ekim 2012'de fenerbahçe ile alex arasında yaşanan nahoş ayrılık, sonrasındaysa kulüp tarafından alex'e jüble maçı yapılmaması, taraftarın büyük bir kesiminin gönlünde önemli bir yara da açmıştır.

    chapecoense'nin başına gelen büyük trajedinin ertesinde, fenerbahçe ile alex'in tekrardan ellerini birbirlerine uzatmasının vakti gelmiştir. fenerbahçe spor kulübü, sekiz yıl boyunca formasını şerefle taşımış, kaptanlığını yapmış bu futbolcusunu artık onore etmeli ve taraftarının çoğunluğunun beklediği jübile organizasyonunu düzenlemelidir. jübileden elde edilecek gelirin tamamı ise, elim kazada hayatını kaybeden chapecoenseli futbolcuların ailelerine bağışlanmalıdır.

    normalde bu amaçla düşünülmüş bir hazırlık karşılaşmasının, sezon arasında, yani ocak ayında tribünlere çekebileceği seyirci sayısı sınırlı olacaktır. ancak işin içine alex'in jübilesinin de girmesiyle birlikte fenerbahçe ülker stadı'na 50 bin kişinin gelmesi kuvvetle muhtemeldir. bu da 1.5-2 milyon dolar civarı bir tribün geliri demektir ki bu, avrupa'nın güneydoğusundaki bir kulübün brezilya'ya gönderebileceği bir yardım için gayet makul bir meblağdır.

    dileğimiz, fenerbahçe spor kulübü'nün böylesine güzel bir amaç doğrultusunda söz konusu organizasyon için gerekli adımları atması yönündedir.
    --- spoiler ---
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap