505 entry daha
  • inkar etmediği şeyler yüzünden "maskesi düştü şarlatanın!" diye linç edilen kişi.

    kendisini takip ettiğim son iki yıldır her cümlesi "bu adamlarla 30 yıl çalıştım allah benim belamı versin" diye başlıyor. adam bunu kuru bir tweet'le de yapabilirdi, ama sırf "çok pişmanım" mesajı vermek için geçen yıl kitap yazdı.

    eğer "pişmanım, lanet olsun" dediği süre zarfında iktidara en ufak bir yalakalığını görürsek adama her şeyi deme hakkımız var, ama pişman olduğu geçmişinden örnekler gösterip "bakın adam yalancıymış, halbuki muhalif diye pazarlıyorlardı" demek saçmalıktır. bunun turan dursun için "beyler adam eskiden imammış ya meğer ateist gösterilmeye çalışılıyormuş" demekten hiçbir farkı yoktur.

    doğma büyüme solcular a sınıf insan, sonradan solcu olanlar b sınıf insan, eskiden islamcı olup sonradan demokrat olanlar c sınıf insan diye bir ayrım yapılamaz. her insan bizim fikrimizle doğmuyor, bazıları da sonradan demokrat oluyor. insanlara değişmek için şans vermek bir gerekliliktir. eğer doğru yolu bulan herkesi böyle vesilelerle harcayacaksak biz bir adım bile ileri gidemeyiz.

    edit: * * * *
1966 entry daha
hesabın var mı? giriş yap