82 entry daha
  • güzel-doğru müzik dinlemek isteyen, kulağını eğitmek isteyen, duymadığı frekansları duymak isteyen müzikseverleri tenzih ederek söylüyorum ki hurafelerle dolu bir dinin mürididir. işin teknik ve bilimsel taraflarına çok girmeden sosyokültürel taraftan bir kaç kelam etmek istiyorum.

    mevzubahis parayla satın alınarak sahip olunabilen bir ünvan olduğu için tartışması, delisi, ıvırı-zıvırı hiç bir zaman bitmeyecek bir muhabbettir. diğer bütün tüketim metalarında olduğu gibi burada da bir meta fetişizmi sözkonusudur. yani işin tutkusunu, özel zevkini geçtim bizler tüm insanlık olarak sahip olmayı seviyoruz. tüketmeyi, mideye indirip sindirmeyi ve tekrar acıkmayı seviyoruz. audiophile denen kişi de bu tüketim çılgınlığının içerisinde diğerlerinden hiçbir farkı olmayan standart bir tüketicidir. iş bu tüketim sürecinde kendince bilimsel, teknik konularda bir takım hurafelerle kafanızı ütüleyebilir. gerçek bir tutku sahibi olduğunu iddia edebilir. normal insanların duymadığı sesleri duyduğunu iddia edebilir. bu iddiaların bir çoğu psikolojiktir.

    o sebeple bu tutkuya sahip olduğunu iddia edenlerin çoğu eline bir enstruman alıp buna hakkettiği zamanı ayırıp bu konuda uzmanlaşmaz. zira bu emek parayla satın alınabilecek bir meta değildir*. tutkulu tüketicimiz parasını bastırıp sahip olmak ister.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap