125 entry daha
  • merhaba, ben vicdansızım.

    beki ikala erikli'yi tanımıyorum. melekli bilmemneli safsataları duydum. ancak alıp okuyacak, ya da yazarlarının adını aklımda tutacak kadar ciddiye almadım.

    kadının yaptığı işin dolandırıcılık olduğunu, akli dengesinin yerinde olmadığını, yine akli dengesi yerinde olmayan biri tarafından öldürüldüğünü düşünüyorum. beki ikala erikli'nin "meleklerle konuştuğu" düzlemde, kadının birinin "bu kadın şeytan" diyerek onu öldürmesi normaldir.

    ancak en hakiki mürşidin ilim ve fen olduğu, hepimizin yaşadığı normal düzlemde katledilmiş olması suçtur. bu düzlemde "meleklerle konuşuyorum" diyerek falcılık/cincilik vs yapması da suçtur. çünkü "dolandırıcılık" kapsamına girer. he önümüze gelen dolandırıcıyı çekip vuramayız. neden çünkü kanun var nizam var arkadaşlar.

    burada bizi vicdansız yapan şey nedir ben tam anlayamıyorum. kadının öldürülmesinin suç olduğu konusunda herkes hemfikir? kimse demiyor ki oh olmuş iyi ki ölmüş falan. neden diyelim? ancak sen "ben meleklerle konuşuyorum" dersen, başkası da "bu şeytandır" diye seni gelip öldürürse, bunu dünyanın en garip ve akıl almaz şeyi gibi sunmak biraz saçma olmaz mı? katili neden vahşi barbar biri gibi görelim? "nidin iyli diyirsiniz ininci siniçti" deyip geçmemiz gerekmez mi bu açıdan bakarsak?

    işte bu gibi nedenlerle forza sekülerlik canlar. din inanç ticareti tehlikeli şeyler.

    edit: (bkz: miyavistanbul)
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap