5 entry daha
  • 2017'ye yaklaştığımız şu günlerde noel filmleri izlememden mütevellit izlediğim film oldu. hemen her noel film listesinde hem de üst sıralarda yer alan bir film.

    yapım yılı 1983 olmasına rağmen öykü 40'larda geçiyor. arabaların eskiliğinden de anlaşılıyor bu durum zaten. hikayenin 40'larda geçmesinin filme hiçbir katkısı yok. neden 80'lerde değil de, 40'larda geçiyor soru işareti. yönetmen kendi çocukluğunu mu anlatmak istemiş 40'lı yıllarla yoksa öykünün orijinali mi böyleymiş bilemiyorum.

    film için en doğru tanımlama sevimli olur. evet sevimli bir film bir yılbaşı hikayesi. bir çocuğun gözünden veriliyor olaylar. abartısız naif yalın bir şekilde ralphie'nin gözünden ailesini arkadaşlarını noel heyecanını görüyoruz.

    bir sene önce girilen entrylerde filmin imdb top 250'de olduğu belirtilmiş. en iyi 250 filmden biri beklentisine girmezseniz keyif alabileceğiniz tebessümle izleyebileceğiniz bir film. büyük beklentiler hayal kırıklığı yaratabilir. zira izlenmese de pek bir şey kaybedilmez.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap