119 entry daha
  • entry nick uyumu ile yazı yazan trole göre biz istediğimiz için kriz çıkacakmış. insanlar o yüzden işsiz kalacakmış falan. bak trol biz krizin olacağını 2013 den beri söyledik. yatırımları inşaata değil, sanayi üretimine, tarım ve hayvancılığa yapın dedik. siz ısrarla kendi zengin zümrenizi yaratmak için ısrarla inşaata yatırım yaptınız. çünkü inşaatta 1 koyup 5 alıyorsun. doğal olarak kupon araziler ile bedava arazileri alıp üstünde 70 bine evi kondurup 400-500 bine o evi okutuyordunuz. sonra o kupon arazi paralarını türgev'e bağış adı altında göndertiyordunuz. sizin bu trilyonluk olan inşaatçılarınızdan bir tanesi vergi rekortmenlerine girmiyordu çünkü siz çıkarttığınız kanun ile türgev'e yapılan yardımlar vergiden düşer diye kanun çıkarttınız.

    neyse gelelim son duruma ülkede turizm bitti. dolar aldı başını gitti artık ham madde bile getirmek ciddi bir maddi külfet oluşturuyor. üstelik dolar ile aldığın ham maddeyi işleyip satmak da ciddi bir risk. hadi sattın tahsil edebilecek misin o da var. kısaca piyasalar şu anda inanılmaz kötü vaziyette. basın yayın organlarını ele geçirip aman kimse duymasın bilmesin şeklinde istediğiniz kadar uğraşın ekonomik kriz iki tarafı keskin bıçak gibidir. sizinkilerin de elini kesecek. kısa vade de ülkenin ödemesi gereken 167 milyar dolarlık bir borç var. bu devletin vs değil diyenler oluyor ama çoğunda ödeme garantisini hazine vermiş durumda.

    opec ülkeleri üretimi kısarak petrolün fiyatını yükseltmeyi başardı. mayıs ayına kadar 90 dolar seviyelerine çıkacak. senin petrolün varili 38 dolar iken 4 .5 liraya sattığın benzin 90 dolar iken artık kaç lira olur allah bilir. üstelik dolar 3.5 tl oldu.

    kısaca 2017 çok çetin geçecek. bir sürü devasa firma kapanacak, o firmaların verdiği çeklere sahip olan firmalar da birer birer batacak. o firma çok güvenilir onlara bir şey olmaz dediğiniz bir sürü firma topu dikecek. biz bunu zamanında söyledik. hala önlem alınmıyor.
3223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap