146 entry daha
  • daha önce seçim barajı üzerine konuşurken durduk yere söylediği hdp hakkında yalanını aktarmıştım, bugünlerde metin feyzioğlu gibi "gizli evetçi" oldu muhtemelen.

    geçtiğimiz günlerde, cartagena'da sosyalist enternasyonal'in xxv. kongresi düzenlendi. george papandreou yeniden başkan seçildi, 14 aralık 2014'ten bu yana başkan yardımcısı olan umut oran da "tazelendi". bi gelişme daha var, onu sona sakladım.

    pyd, kasım 2015'te luanda'da gerçekleşen se konseyinden bu yana "consultative member" zaten. bu seneki konseyde "full member" olarak statünün yükselmesi isteniyordu, olmadı. umut bey, kongre sonrası yazılı açıklamada "pyd savaş suçu işliyor, üyeliğini reddettik" diyerek "kulis çalışması" yaptığını açıkladı. hükümetlerin bi şekilde etkin olduğu her "politik enternasyonal"de olduğu gibi, se'de de bunlar hep yapılır. örneğin, "observer member" polisario'nun tam üyelik hedefleri fas hükümeti tarafından engellenir alttan alta (buna rağmen "consultative" olabildiler konseyde), ancak se'de böyle açık seçik müdahelenin olduğu ifade edilmesine, hele hele muhalefet partisinin yazılı açıklamasına yansımasına şahsen pek karşılaşmadım.

    dolayısıyla havuz medyasının sözcülerinin "hükümetin/akp'nin yapamadığını yaptı" açıklaması yalandır. oran, pyd'ye çoktandır karşı çıkıyordu ve hatta "chp temsilcisinin sosyalist enternasyonal’deki utanç verici çabası" olarak yerilmişti zaten. bu çabaya rağmen, pyd alt kademe bile olsa sandalye kaptı. ve tam kongre öncesi evet cephesi'nden mal hareket partisi grup başkanvekili erhan akçay "chp, pyd'yi meşrulaştıracak" diyerek ve havuz medyası da "chp ve pyd kolombiya'da buluşacak" haberlerini yayarak ayar çekti. yani, pyd'ye engel ile referandum 2017'yi bi potaya eritiyorsa, tam da hükümetin ve evet cephesinin istediğini yapı umut bey. aksi açıklamalar, en hafif deyimle kendini kandırmaktır.

    zira sona sakladığımı şimdi açıklayayım: ynk genel sekreteri celal talabani, bu konseyde onursal başkan oldu. yani, açıklamasında "barzani'nin kürdistan bayrağı" diyerek aşağıladığı ala rengin se'de daha güçlü şekilde dalgalanacak.

    (bkz: chp’nin sosyalist enternasyonal’de pyd hazımsızlığı!)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap