492 entry daha
  • 2 yıldır bilakis iş veren tarafında diyaloğuna girdiğim ve şahit olduğum iş görüşmelerine istinaden;

    - gelenlerin %80i ingilizcesi konusunda ya yanlış bilgiye sahip ya da yalan atıyor.
    - ukalalık yapanlar direkt eleniyor, kusura bakmayın arkanızdan da gülüyoruz. kendinizden emin olun fakat ukalalaşmayın litfen.
    - kendinize çok güvenirken bir rahatlama geliyor ya, o da bizi geriyor, heyecanınızı hafif belli etmeniz bu işi istediğinizi gösteriyor.
    - çok fazla parfüm sıkmanız etrafı rahatsız ediyor, ne dediğinizi bile dinleyemiyoruz.
    - kot tshirt giyip ben de iş görüşmesine gitmek isterdim, rahatlık güzel bir şey fakat biz normal zamanda kumaş pantolon ve gömlekle çalışırken kot tshirt giyip geldiğiniz görüşmede sizi kabul etmemiz çok düşük bir ihtimal. süper nova falan olmanız lazım ki öyle bir ışıldayın gözümüzü sizden alamayalım falan?
    - iş görüşmesine geç kalmayın, 5 dakikadan fazla geç kalımlar önceden belliyse erkenden haber verin, son anda geliştiyse geç olsa da haber verin, ayıp bi kere.
    - ilk görüşmeye çağrılırken telefonda naz yapmayın, içimiz bayılıyor, cv'nizin üstüne ilk eksi notu alıyorsunuz.
    - adres için atılan maile abuk subuk cevaplarla dönmeyin, litfen.
    - adres sormak için aradınız ok de önce bi "akıllı" telefonunuzdan falan baksaydınız, çoğunda harita uygulaması vaaar, otobüs uygulamarı vaaar.
    - bildiğiniz diller konusunda yalan söylemeyin, vaktimizi çalmayın.
    - yalan söylemeyin.
    - cv'niz sizi işe çağırma sebebimizse görüşmedeki duruşunuz ve yapabilecekleriniz konusunda verdiğiniz güven nedeniyle işe alınıyorsunuz. cv'yi şişirip görüşmede sönmeyin.
    - bir yıldan az süreyle çalıştığınız yerleri cv'nize yazmayın, staj yaptığınız vs. bir yer ise yazabilirsiniz tabi, bir de çok iyi bir yerde süper yararlı işler yaptıysanız ok de lütfen ama lütfen birkaç ay çalıştığınız yerleri cv'ye yazmayın. bu sizi maymun iştahlı gösteriyor, zora gelince işi bırakacak mesajı veriyorsunuz.
    - en son çalıştığınız yerden başlayarak sonran başa doğru bir iş tecrübesi kısmı oluşturmak daha mantıklı, ilk yaptığınız iş basit duracaktır en üstte.
    - hobilerinize kitap okumak, doğa yürüyüşü vs. yazmaktan sıkılmadınız mı? biz okumaktan sıkıldık da...
    - bilgisayar yeteneği olarak ms office geçerli değildir, excel'de sanat yapıyorsanız başka tabi.
    - isteklerinizi abartmadan açıkça belirtmeniz en iyisidir, işverenler de yan yattı çamura battı işlerden hoşlanmazlar.
    - çok konuşmanız sizi kötü göstereceği gibi her şeye kafa sallamanız da sizi kötü gösterir.

    edit: üslubumu ukala bulan arkadaşlar olmuş, doğrudur, yazı üslubum ukaladır. şahsıma merak salan arkadaş; ik'cı değilim.
375 entry daha
hesabın var mı? giriş yap