60 entry daha
  • dövüş sporlarının tümünün birleştiği mma sporunun organizasyonudur ve tüm dünyadaki tüm spor organizasyonlarının en hızlı büyüyenidir. ana sebebi insanların dövüş seyretmeyi iç güdüsel olarak sevmesi ve kural kanun çerçevesinde doğru şekilde pazarlanmasıdır. sonuçta en baba futbol maçını seyrederken bir yerde bir kavga çıksa millet maçı bırakıp kavgayı seyretmeye başlıyor, beynimizin doğada hayatta kalmaya programlı kadim kısmından kaynaklandığını düşünüyorum, tabi bu tamamen kaynak götüm şeklinde bir açıklama.

    fakat şu anda çok ciddi bir eşiğe geldiler. giriş seviyesi sporcuların kazançlarının başarılı sporculara göre çok düşük kalmasından dolayı süper atletlerin ilgisi bu tip bir spora karşı oldukça mesafeli. çünkü bu bir basketbol değil, maç kaybettiğinin ertesi günü çıkıp tekrar maça çıkamıyorsun, knock out durumunda en az üç ay dinlenme gerektiriyor ve iki üç maç arka arkaya kaybettiğinde kontratını kaybedip sistemin dışında kalıyorsun, yani risk çok. kilo tutturma sakatlık ve sporcuların saçmalıkları sebebi ile bir sürü promosyon yapılan maçlar iptal olabiliyor ve bunlar hep büyük mesele. ayrıca heyecanla beklenen ama sıkıcı geçen maçların da seyirciyi çok ters etkilemesi ve bir sonraki ppv yi düşürmesi de büyük problemlerden. sonuçta elinizde bireysel ve tamamen octagon a giren sporcunun performansı ve hazırlığına bağlı olarak müthiş zevkli veya hıyar gibi maçlar çıkabilen bir spor var.

    her organizasyon gibi süper star ihtiyaçları çok yüksek, seyirci de iyi maçlar, süper starlar görmek istiyor fakat diğer sporlardan farklı olarak en sık aralıkla sağlıklı şekilde octagon a çıkacak adam beş ayda bir maç yapabiliyor. şu anki sıkletlerin her birinde en az dört süper star olmalı ki yaptıkları her organizasyon başarılı olabilsin. şirketin 4 milyar dolarlık satışından sonra organizasyon başına kırk-elli milyon dolarlık ppv satışı ile yapı sürdürülebilir değil gibi gözüküyor.

    yakın dövüş sporları ile ilgilenmiş insanlar olayı seyrederken anlayabiliyor, fakat yakın dövüş yapmamış insanların sporu anlamasının ve olayın iki kişinin birbirinin canına okuması gibi basitçe açıklanamayacak oldukça taktik ve teknik bir iş olduğunu insanlara anlatmaya çalışmanın zorluğu da başka bir mesele. benim açımdan en iyi tarafı usada ile yapmış oldukları anti doping anlaşması, daha önce çok moda olan rizin, k1, pride gibi organizasyonlar benim ilgili çekmiyordu, çünkü otuz iki yaşında yüzde 7-8 yağ oranlı ayı gibi kaslı herifleri gördüğümde steroid ve testesteron kürleri ile kendini şişiren et kafalı herifler görüyordum ve dopingin serbest olduğu herhangi bir performans bana spor olarak hitap etmiyor. ufc de tamamen yetenek, antrenman, teknik ve taktik karışımının en tepe noktasını görebiliyorum ve taktir ediyorum.

    işi wwe gibi sirke çevirmedikleri sürece bende bir takipçileri var. maymunluk yapmayıp efendi gibi sporun özü olarak devam ederlerse ne ala, yoksa önceki dövüş organizasyonları gibi tarihin tozlu raflarında yerlerini almaları hala ihtimal dahilinde. bu riskten kurtulmanın yolu süper atlet dediğimiz tipleri buraya çekmek onun için de sporcuların riskini azaltmaları gerekiyor, ha nasıl yaparlar bilmiyorum, bilsem zaten gider bir şekilde yaparım.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap