• anayasa hukukçusu prof. dr. kemal gözler'in yazdığı kitap, gözler kitabın adının neden elveda anayasa olduğunu şöyle açıklıyor;
    "halkoylamasına sunulan sistemin başkanlık sistemiyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. çünkü başkanlık sistemi bir kuvvetler ayrılığı sistemidir. böyle bir sistemin 'başkanlık sistemi' olduğunun söylenmesi muazzam bir yalandır.

    muhtemelen bu nedenle adalet ve kalkınma partisi, önerilen sistem için, çoğunlukla 'cumhur-başkanlığı hükûmet sistemi' ibaresini kullanıyor. türkiye’de önerilen sistem, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş, duyulmamış, bir 'neverland hükûmet sistemi'dir. bu sistem, demokratik dünyada denenmemiş bir sistemdir; dolayısıyla sonuçlarının ne olacağı belli değildir. hükümet sistemleri üzerinde kumar oynanabilecek bir şey değildir. bu alanda kumar, hürriyetin ve demokrasinin kaybıyla sonuçlanır.

    yıllarca üniversitede anayasa hukuku dersi vermiş, anayasa hukuku alanında pek çok kitap ve makale yazmış, hayatını anayasa hukukuna adamış bir akademisyen olarak, bu anayasa değişikliği teklifini okumuş olmaktan dolayı derin bir üzüntü içindeyim. anayasa değişikliği kabul edilirse, artık 'elveda kuvvetler ayrılığı', 'elveda anayasa' demekten başka söyleyecek bir söz kalmayacak."

    haber linki:http://t24.com.tr/…-biri-olmamak-icin-yazdim,393117

    kitabın tanıtım ve tüm önsözüni okumak isteyenler:http://www.anayasa.gen.tr/elveda-anayasa-kitap.htm
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap