1526 entry daha
  • paragraflarca yazılan girinin özetine bakınca yine her zaman ki tekrarlar göze çarpıyor. öncelikle şunda bir hemfikir olalım, eğer mevcut iktidarı eleştiren herkes dış mihrak, işbirlikçi, hain vs. şeklinde yaftalanacaksa tartışmanın fikir belirtmenin bir anlamı yok. konu burada ekonomik kriz ve ekonomik krizin sebepleri ise ve sebep olarak;

    - suriye iç savaşı dersen bende sana sorarım kardeşim iç savaşı çıkardığı iddia edilen adamdan meydanlarda kardeşim diye kim bahsediyordu? bu adam ve ailesi ile kim tatillere çıkıyordu? daha sonra bu adamın ülkesinde çıkan yangının üzerine emperyalistlerle birlikte kim benzin döktü?

    - gezi parkı dersen bende sana sorarım kardeşim ortalığı yatıştırması sakinleştirmesi gereken yöneticiler krizi doğru düzgün yönetebildi mi? polisin tavrı tutumu doğru muydu? eğer beş duyumuzla şahit olduklarımızı anlatacaksak ben olayların ilk gününde işten eve gitmek için kızılaydayken elinde joplarla biber gazlarıyla üzerime koşan polisleri gösteririm sana. her gün bindiğim dolmuşa giderken yüzlerce polis beni kovalarsa ben ertesi gün sokağa tekrar çıkarım. prensip olarak güçlüye karşı zayıf yanında durmayı severim. ama o bahsedilen yabancı aktivistlerden bir tane bile görmedim mesela. yanımdaki orta yaşlarda bir kadının kafasından gaz kapsülüyle vurulduğunu gördüm yalnız...

    -1 kasım sonra sürecin bozulması dersen bende sana sorarım çözüm sürecinde sen bu adamlara ne söz verdin de anlaşmanız bozuldu? hangisi kötü gerçi bilemedim, devletin terör örgütüyle anlaşması mı yoksa o anlaşmayı bile tamamlayamadan halkını askerini canlı bombaların, tuzakların kucağına atması mı?

    - 15 temmuz darbe girişimi dersen ben sana yüzlerce soru sorarım ama sadece tek bir tanesine cevap ver yeter. bu adamlar için "ne istediler de vermedik" demişlerdi ya, işte o isteklerin ne olduğunu bana açıkla yeter.

    şimdi bu ahval ve şerait içinde ekonomik kriz sebebi olarak bunların gösterilmesi gerçekten çok komik. öncelikle şunda bir hemfikir olmanız için üstüne basa basa söylüyorum, vatanseverlik denen olgu herhangi bir fikrin,ırkın ya da zümrenin tekelinde değildir. o yüzden her problemde önümüze sürdüğünüz siz hain misiniz, düşman mısınız laflarını ister tek cümlede ister on paragrafta sunsanız da hiç bir şey ifade etmiyor.

    ben ekonomist değilim ancak herhalde herkes ekonomik olarak sıkıntıda olduğumuzu idrak edebiliyor. hala insanların gözünün içine bakarak yalan söylemeniz bu gerçeği değiştirmez. bu konuyla ilgili yegane tavsiyem "zararın neresinden dönerseniz kardır" mottosunu dikkate alıp paramızın daha fazla betona gömülmemesini sağlamamızdır.
1816 entry daha
hesabın var mı? giriş yap