669 entry daha
  • türsab genel sekreteri çetin gürcün bugün ntv'de booking.com sitesi için; booking "türkiye'de son derece güçlü bir konuma geldi. otellere, bana en düşük fiyatını vereceksin, vermezsen seni satış portföyümden çıkartırım şeklinde işletmeler üzerinde baskı uygulayarak, işletmeleri en düşük fiyatı vermeye zorlamaktadır." şeklinde "yalan" değil, bariz "kuyruklu bir yalanı" milletin yüzüne söylemiştir. bir de dünyaya bunu basın açıklaması yoluyla en uygun şekilde duyurmuşlar. nasıl olmuş acaba gökyüzüne doğru bağırarak konuşup, duyan duysun mu dediler acaba?

    bir kere booking.com işletmenin kaç paradan oda sattığına bakmaz! fiyatı tamamen işletme belirler. işletme vergisini, giderini, masrafını çıkartıp en taban fiyatını belirler, o fiyatın altına düşmedikten sonra istediği şekilde fiyatını düzenler.

    örneğin, işletme 50 euro yerine yanlışlıkla 5 euro olarak sisteme oda fiyatı tanımlar ve oda o fiyattan satılırsa o misafir o fiyata gelip çatır çatır kalma hakkına sahiptir. booking o 5 euro üzerinden % kaçsa komisyonunu alır. niye 5 euro'ya oda satıyorsun demez.

    bu iş temyiz kararını bile beklememeli tabi ama bizde artık kim hangi makamda belli olmadığından artık kararı hakim mi verir, hayvanat bahçesi müdürü mü, çaycı mı bilemem ama bu cılkı çıkmış, kokuşmuş sistemle ne karar çıkarsa hem vatandaşın hem booking'in bahtına artık... olan şehirlerdeki otel, küçük ve orta ölçekli tesislere olacak..
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap