• merhabalar herkese,

    son zamanlarda gerek çaylaklar, gerekse yazarlardan gördüğümüz tek tük veya biraz toplu artan isyan hallerinden dolayı bunu yazmak istedim. kime kadar ulaşır, ne olur, kim ipler bilemiyorum şimdilik, bakalım.

    çok uzun tutmayacağım çünkü zaten herkesin derdi net şeyler. siz bunları görmüyor musunuz ben bunu merak ediyorum? görmeme ihtimaliniz efsane saçma geldiği için onu ihtimal olarak almak bile güldürüyor beni yazarken. görüyorsanız, bizi niye gram siklemiyorsunuz? eğer bir diktalık söz konusuysa bunu da bilelim olur mu? çıkıp söyleyin, ''artık böyle!'' diye. biz de ona göre burayı koruyup kollayalım, bağrımıza basalım.

    ''böyle bir şey olabilir mi ya?''

    ben anlamıyorum. benim bir internet sitem olsa ve o internet sitesi çoğu zaman ülkenin gündemine katkı yapacak nitelikte büyük olsa... derdi olan, bilgi almak isteyen, bilgi vermek isteyen, spor takip etmek isteyen, sanat takip etmek isteyen, yeni müzikler-müzik listeleri keşfetmek isteyen, kişiler hakkında net, hızlı ve doğru bilgiye ulaşmak isteyenler de bu siteye geliyor olsa ben bu siteyi neden her geçen gün daha kötüye götüreyim? ben bu siteye tıpkı çoğu insanın yaptığı gibi iyi bakmaya çalışırım ve geliştiririm, bunu yaparken bir anket ile onlara soru bile sorabilirim. bu en doğal hakları, hakkım, öyle değil mi kanzuk? ama sen böyle yapmıyorsun.

    son zamanlardaki en ciddi ve çoğunluğun rahatsız olduğu durumları hatırlayalım;

    1- tema değişikliği
    2-profil değişikliği
    3-troll yazarlar
    4-çaylak bekleme süresi uzunluğu
    5-çaylak onay listesine olan güvenin yok oluşu

    tema değişikliği: tamam bu yine efsane site temasına göre ilginç bir değişimdi ama alışılabilir bir durumdu. bunun sonucunun güzel olacağını söylediniz, çok siklediğimiz bir durum değildi, başlarda kör olduk sonra alıştık. okuma konusunda falan daha verimli dediniz, tamam bunu yine siktir edebiliriz.

    profil değişikliği? buna ne diyebileceksiniz çok merak ediyorum. zaten bu yazıyı asıl yazma nedenlerimden birisi bu saçma sapan, işlevselliği 0 değil -355969 falan olan tamamen dayatmayla yapılmış olan şey.
    konuyla ilgili düzenlenen anket çalışmasında %79 kötü değil, rezalet olarak nitelendirdi bu değişikliği. fakat hiçbir adım atılmadı. lan ülke yönetiyor olursun deriz ki herif tavrından taviz vermiyor, geri adım atmıyor, atmayabilir hadi eyvallah.(bu da tam doğru değil ama neyse) oğlum site lan bu. insanların zaman geçirdiği, güzel bir site. neden bu zaman geçirdiğimiz siteyi işkence aleti gibi kullanmaya çalışmaktasınız?
    buraya bilgi saçan yazarlar var. hiçbir kazancı olmadan, insanlar bilgiyi yaymak için çabalıyorlar, günlerce yazıyorlar. ben pek bilgili birisi değilim, onlar gibi yazmıyorum, burayı dertleşmek için kullandığım bile oluyor ama o insanların yazdığı her yazı altın gibi değerli gözümde. fakat sizin bu yaptığınız berbat düzenlemeyle o bilgilere ulaşma süresi o kadar uzadı ki. tamam ben uğraşır bulurum, insanlar emek harcayıp yazıyor ben bulmaya mı üşeneceğim? elbette hayır. ben sadece şunu diyorum ''neden?'' , neden yani, neden daha hızlı bir yolu varken önümüze engel koyuyorsunuz? eski profillerde her başlık netti, istenilen içerik bulunuyordu. şimdi en beğenilenlere tıklasan sol frame bile işlevsiz kalıyor... bu değişikliğe puanım 10 üzerinden -1 ve ciddi anlamda ''geri alınsın mı'' diye bir anket düzenleseniz herkesin evet diyeceğini düşünüyorum. bulup, okuyamaz olduk kanzuk!

    troll yazarlar:

    en basiti son zamanlardaki maç başlıklarını eski maç başlıklarıyla kıyaslayabilecek olan var mı? maç başlıkları neden var? sizler toplaşık birbirinize ''soktuk'', ''çıkardık'', ''birilerine dert olmuş'' ıvır zıvır diyesiniz diye mi var sanıyorsunuz? insanlar bu spor başlıklarını eskiden maçın saati, hakemi, o an olan durumu vb. şeyleri öğrenip, hızlıca bilgiye ulaşmak için kullanırlardı. maç sonrası analizi de ''soktuk'', ''çıkardık'' kafasında olmazdı. artık bakarken ''ah ah nerde o eski bayramlar'' kafasıyla okuyorum lan, şaka mısınız?
    sözlükte aynı zamanda sadece nick dolduran yazarlar var. yani bu adamlar ''yazar'' ama bilgi saçan, konuyla ilgili yorumlarını paragraf paragraf giren çaylaklar ''çaylak'' öyle mi? yazık, emeğe ve insanlara yazık, yapmayın.
    bir sorun daha var ki bu arkadaşların içinde yatan bir cem yılmaz var. bu arkadaşlar bunu göstermeden hiç duramıyor. her başlık altında ''en komik benim'', ''lan aklıma espri geldi'' modunda takılmaları ne kadar mantıklı? nerede bizim format? tamam bazen cidden ancak dalga geçilebilecek saçmalıkta başlıklar oluyor onlara zaten kim ne desin...
    sözlük yönetiminin yapması gerekense bu rahatsız duruma bir çözüm bulmak. gerekiyorsa o yazarları uzaklaştırmak, yapmak işte bir şeyler.

    çaylak bekleme süresi uzunluğu ve çaylak onay listesi:

    çaylakları neye göre alıyorsunuz? kimse bilmiyor, belki siz biliyorsunuzdur. bu iş çok kötü durumda.
    geçen gördük herifler hurafe uydurmuş aralarında ''beyler favlayın'' falan diyorlardı. yahu benim bizzat bir arkadaşım listenin başını görüp sonra birden sonuna uçtu. bu neye göre? insanlar sizden bir açıklama bekliyor diye düşünüyorum. sözlükteki troll yazarların uçurulması, sonrasındaysa çaylaklar arasında ışıl ışıl yazan insanların yazar yapılması gerekmekte. ya da en basiti o listede bekleyen binlerce insanın ne istediğine bir göz atılması gerekmekte. insanlar mesajlaşma bekliyor, bir şeyler bekliyor. hevesimiz kaçıyor, böyle olmasın, mantıklı bir ilerleyiş sistemi olsun diyor ve bekliyorlar. fakat siz öyle umursamaz takılmaktasınız ki, ne tüm bunları, ne insanların fikirlerini, ne isteklerini görmüyorsunuz-görmezden geliyorsunuz.

    hala format için, bilgi için, trollerle savaşan, sözlüğü korumaya çalışan insanlar var burada. hala yazar olmak için çabalayan, daha fazla insana bilgi verip okunmayı bekleyen ve buraya katkı sağlamak isteyen insanlar var. bu insanları buradan soğutmamalısınız. soğutmanız halindeyse bir, iki yıl içerisinde elinizde; formattan uzak, şakalar komiklikler ile ileriye doğru gerileyen bir harf yığını bulacaksınız diye düşünüyorum.

    --
    burayı kim görür, kim destek olur bilmiyorum. isteğim şu; mesaj kutusundan destek olmayınız. düşündüğünüzü buraya kendiniz yazınız. çünkü bu sadece benim sorunum değil, herkesin sorunu, ben sadece ilk dile getiren oluyorum, iplenirsek tabi!

    edit:imla.

    edit: ses getiremeyen bir çağrı oldu. her dakika bu şeylere lanet okuyup şimdiyse tepkisiz kalan çok oldu görüldüğü gibi. bu başlık altında tepki verip, görüş bildirenlere bir ekşi sözlük kullanıcısı olarak teşekkür ediyorum.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap