11 entry daha
  • kanserin kesin tedavisinin bulunduğuna inancı çok fazlaymış...
    ilaç firmaları saklıyormuş...

    he amk!

    kanser dediğin şey hücrelerin anarşizim yönündeki evrimidir.

    vücuttaki hücreler tıpkı toplumun bireyleri gibidir. hepsi bir amaç uğruna yaşayıp ölen bireyler/hücreler.

    her toplumda, en düzenli olanlarinda bile, düzen karşıtı anarşist kişiler /kitlerler vardır. milyonlarca insandan elbette bir kısmı olağan toplum normlarindan sapacaktir. kolluk kuvvetleri bu kişileri ve yapılanmaları bir şekilde bastırır.

    her 100 anarsistten 99'u yakalanır, hapsedilir ve hatta idam edilir ama; diğer 99'undan daha zeki daha yetenekli birisi doğal secilime uğrar. polisten nasıl kacacagini, nerede saklanması gerektiğini öğrenir, fikirleri için finansal kaynak yaratmaya çalışır, çalar ve gerekirse öldürür.

    tabii polis de boş durmaz. eğitimli polis köpekleri, sivil polisler, istihparat birimleri; kitleler için gaz bombaları, tomalar...

    ama yine de bir anarşist kaçmayı başarır ve o bir orgutlenir, fikirlerini yayar ve devrim yapar ve mevcut sistemi yıkar veya büyük bir kaos ve sikiyonetimle yok olur.

    kanser hücreleri de anarşist gibidir. hücreler de insanlar gibi çok karmaşık yapılardır ve elbette bir kısmı olağan dönüsünden sapacaktir. immun sistem her ne kadar bu hücreleri avlamaya çalışsa da bir kaç tanesi bir şekilde kaçmayı başarır, çoğalır, vaskularizasyon ile kendine kaynak sağlar ve yayılır.

    nasıl ki bir toplumdaki anarşist oluşumlari tamamen yok edemezsin aynı şekilde kanseri de yok edemezsin. ne gaz bombası ne toma ne jop...

    bu toplumsal olduğu kadar biyolojik sistemlerin de karmaşıklığınin yarattığı doğal bir sonuç ve ne yazık ki her toplumsal yapınin yıkılmaya mahkum olduğu gibi bizler de eskimeye ve ölmeye mahkumuz.

    tanım: kanserleşen hücrelerin karmaşık yapısı, kanser çeşitlerinin fazlalığı, kanserleşme ve immun escape mekanizmalarının karmaşıklığındandir.

    edit: cümlenin başını çeken lider ruhlu harflerimizi yuceltip onlara büyük harf unvanlarını iade ettik.
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap