239 entry daha
  • on not: yine de yazmak istedim,
    yapilan, "bir ulkenin" cumhurbaskanina, bu cumhurbaskani adini bilmedigimiz bir krem karamel ulkesinin c.baskani bile olsa, yanlistir. ve amerikali polislerin orada oyunun parcasi oldugunu goruyorum. belli ki bu goruntulerin cikmasi istenmis.

    fakat ben biraz acimasizim. malum uzerimize yagan hayat sartlari. yani, bu suna benziyor, maca cikiyorsun, hem de deplasman. rakip takim planli, tak tak tak tak 5-0 i dayiyor. hic calismamissin rakip takim sana ne yapabilir, kac gole ihtiyaci var ki bir ust tura ciksin, baska takimlarin (irak, libya, misir) basina gelen ne, hangi taktikle golleri dayamislar, sonra bana gelip "rakip takimin planlarina yenildik :((((( ama cok saygisizca, ofsayttan atilan goller de var :(((((((( " diye aglayan adama "ya bi s.ktir git calissaydin o zaman lan tirrek, yilda 2m $ almayi biliyorsun" der gecerim.

    ama turkiye'de tabii, gordugunuz uzere, takim tutar gibi siyaset degerlendirdigimizden, yorumlari baslik boyunca goruyorsunuz zaten, "seversiniz sevmezsiniz ama bir turk takimi avrupa'da bizi temsil ediyor, surekli 8-0 yenilecek malliktaysa bile destekleyecek, biletlerini alacak (vergi verecek) formalarini alacak (daha cok vergi verecek) ve tapacaksiniz" cumlesinden hic bir farki yok, ustune ustluk, bu "takim" kanun koyma yetkisine de sahip, yani atiyorum fenerbahce diyor ki, "bundan sonra senin kullandigin benzine %10 zam! ha bi de haftaya real madridle macim var, 10-0 yenilip gelecegim, en ufak bir elestiri istemiyorum cunku ben seni temsil ediyorum, istifa falan de etmeyecegim, yeni hoca istemeye de hakkin yok!!!!! kim gelsin abi, kilicdaroglu mu gelsin?"

    simdi bu pencereden bir daha dusunun.

    yazinin asli:

    hala olmemisler lan tek adam seviciler. "seversin sevmezsin ama" parantezine alirsak denklem su baslikta /seversin sevmezsin ama(tek adam yonetimin seveceksiniz orospu cocuklari cunku ben seviyorum ve arzuluyorum o zaman baska bir sey demeye hakkiniz yok onunuze koyulan bir dusman uzerinden butun degerlerinizi al asagi ederek dunyanin en kotu yonetimi bile olsa neden nefret ettiginizi bilmediginiz seyler icin o en kotu yonetimi seveceksiniz ulan!!!!11)

    simdi ne oldu bir toparlayalim, washington post'ta bu feto$'un yazisi cikti (oh be artik doyasiya feto$ diyebiliyoruz buna da sukur, eskiden olsa su yukaridaki paragrafi soyleyenler yine "seversin sevmezsin ama" parantezinde "turkiyeyi dunyada temsil eden adama saygi duyacaksin it oglu it" diye dayatirlardi, good old days : ) old dedigim de 3 sene ha. ortadogu'da siyasi konjukturun degismesi ne kadar kolay varin siz anlayin.

    heh konuya geri donelim, ne oldu, bu feto$'un yazisi adeta "turkiyeye demoggrasii getirin" fikriyatinn alt yapisini olusturmaya baslayan bir yazi olarak not dusuldu .

    simdi bu konustuklarimizin uzerine erdogan'in korumlarinin "washington" felaketini ekle kardesim....

    "aha buyrun bir kac seneye demokrasi getirecegimzi ulkenin diktatoru bu, kips kips ;) ;) ;))))))))))))))" / ki burada dusunenler icin buyuk ibretler vardir, 15 temmuz 2016'dan beri, darbenin ilk gecesinden beri bunu yaziyoruz.

    bi de ustune ustluk "okumus cocuklar" olarak tellakki edilen eksisozlukte bile, hitler'e destekvari bicimde, "ama devlethhmmmm" sevmiyor olabilirsin ama benim orada cumhurbaskanimahhhhh (ama akpli degilim) - tek adamhhhhhhh orgazmik cumlelerini gormekten g ozlerimiz yaniyor. sirf bu sebeple turkiye'de baya aslinda gizli escinsel oldugunu dusunuyorum, escinsel olmak mesele degil de, bu sekilde siyasi /oy/ tek adama tapma/ erk icin varini yogunu satma/ seklinde tezahur edip keske bizim hayatimizi darmaduman etmeselerdi, git kardesim cinsel olarak ne yasamak istiyorsan yasa, rahatla, bu sekilde bastirip., "tek adamhhhhhhhhhhhhhhhhh gucluhhh uzunhh adammhh mmmmiihahhh orama da uzun adammm burama da devlet gucuuhhhh" seklinde patlamasaydi uzerimize.

    neyse, velhasil, "demokrasi getirilecek" ulke olmak icin hala konum olarak fazla kritigiz, too big to fail kategorisinde, ama yine de "size demokrasi getiririz, bakiniz, piyasa musait, cikip getirsek kimse de demez ki niye getirdiniz, dolayisi ile taviz istiyoruz, mesela kurdistan... meselaaaaammm kibris, ve oradaki dogalgaz yataklari, hahah ne dersin edward istanbulu da hafiften ozerklestirelim mi? hahah yok yok bak utandi kiyamam" cumlesi kuruluyordur su an zaten , tayyip'in onune de dayiyorlardir.

    cok guzel bir laf gordum basligin birinde, "dargin muhalif ve akplinin arasina kurt atmak" diye : ) tayyip'in son 3 senedir yaptigi yegane sey. biz de ne tirrek bir halkiz ki, haaktten dargin muhalif ve akplinin arsina kurt atildi mi kendimizden gecip "vurun ha vurun kurt'e tek adamhhhhhhhhh" diye en buyuk coskuyu yasiyoruz.

    sanirim bu topraklara mustehak bu yasananlar.

    herkes layik oldugu bicimde yonetilir cumlesi basit ama halen gecerliligini koruyor, o yuzden bu vakayi "devletlum" penceresinde degerlendiren sozde muhalif, sozcu'ye yapilana da uzulmeyeceksin, yarin demoggraassii gelince de uzulmeyeceksin, istanbul ozerklesirse de uzulmeyeceksin, kibris giderse de uzulmeyeceksin, anlastik mi ?
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap