18 entry daha
  • --- spoiler ---

    alelacele çıkarılmakla sahip olabileceği bir çok özelliği yitirmiş olan, eski cumhuriyet dönemi mandalorian savaşı ve halk arasında bilindiği adıyla jedi iç savaşı sonrası jedi tarikatının tekrar kuruluşunun anlatıldığı oyun.

    acele çıkarılmasına verilmesi gerek, anlatılan hikaye tam bir "iki oyun arasını anlatan demo" olmuş. oyunu hazırlayanlar bunu farketmiş olmalı ki, sonundaüçüncü oyuna gönderme sayılabilecek bir son sahne hazırlamışlar. bu oyunun kötü olduğu anlamına gelmiyor, ama, muhtemelen yeni star wars filminden önce çıksın yoksa kötü olur ha konulu bir lucas arts harasına kurban gitmiş. özellikle yanınıza katılan yoldaşlarımız, belirli bir noktadan sonra, onlarla yaptığımız diyalogları hiç yapmamışız gibi davranıyorlar. bulabildiğiniz kristaller ve zırhlar dışında, oyundaki her malzemeyi yapabiliyor olmanız ise oldukça güzel. ilk oyunda da olduğu gibi, star wars galaxies'in tek oyunculu hali, veya light versiyonu diyebileceğimiz bir yapı hala korunuyor.

    çeşitli rpg oyunlarında görülen bazı yöntemlerin de mantıklı açıklamalar ile temizlenmeye çalışması ayrıca güzel olmuş. mesela "eee? bu sithleri öldürmek oldukça kolaydı... çok zayıflardı..." "sen güçlendikçe, güç senin içine daha fazla doldukça onlar da senin içindeki güç'ten dolayı sana yaklaştıkça daha da güçlenecekler" cümlecikleri gibi, seviye atladıkça güçlenen aynı yaratıklar sorunsalına cevap verilmesi gibi.

    herhangi birşeyden habersiz kahramanımız, geçmişini unutmuştur'dan uzaklaşılmaya çalışılması ise bu oyunun oynanması için tek ve yeter sebep olabilir. evet oyunun başında 3-5 günlük bir süreyi hatırlamamaktayız, ama, bunun sebebi ilaçla uyutulmamızdır. herkes bize olayları açıklayacağı yerde, sonunda biz de çeşitli diyaloglar la olayları kendi ağzımızdan anlatabilmekte, ve geçmişimizde yaptıklarımız ile yüzleşebilmekteyiz. *** hatta oyuncunun bilmediği ama baş karakterin haberdar olduğu sahneler, tamamen farklı bir hava vermiş. telos'da saklanan jedi! master hanımefendi ile ilk konuşma sırasında afallamak gayet mümkün, ve, diğer oyunlarda, rüzgarın estiği yöne götürülen kahramanlardan az da olsa farkımız olduğunu hissetmek çok hoş bir his olabilir. tabi, yine ilk oyunda olduğu gibi, kötü insan ötesinde, galaksinin rezili, utanmaz arlanmaz, sith bile olsan bu kadar mı iğrenç bir kişi olursun, darth bilmemkim olarak bu kadar ufak iğrençliklerle mi uğraşırmış efendim ayıp ayıp hissi uyandıran seçenekler var. yani tamam galaksinin hakimiyeti hoş birşey ama, mesela darth sidious'u* veya darth vader'i* birbirini arayan karı kocayı ayrı ayrı öldürmek ve öldürmeden önce paralarını almak için plan yaparken, ya da, kör bir tamircinin yüzüne hareket çekerken hayal etmek zor.

    grafikler eski, ama, çalıştırmak için isveç bilim adamları tarafından nanoteknoloji üretmek için gereken hesapları yapan bilgisayarlara sahip olmak zorunda olmamak daha da güzel. ses... kararsızım, bazı yerlerde ses ve alt yazı kayma sorunları yaşanabiliyor.

    hoş oyun, güzel oyun, force storm ve, yüksek wisdom/karizma ile, consular/jedi master/sith lord olarak iki vuruşta öldüremeyeceğiniz yardakçı, yaratık yok, bölüm sonu canazorları* ise etrafınızda bulunan malzemeleri tematik kullandığınızda rahat rahat dövülüyor.

    eigles, chimaera jedi padawanı, corellia'dan bildirdi...

    --- spoiler ---
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap