3 entry daha
  • benim gördüğüm örneklerden bir çıkarım yapacaksam eğer, %90'ında var olan özellik.

    kendi ana dilleri olan türkçeyi daha doğru düzgün kullanamadan türklüğü savunmaya kalkarlar bir de. (bkz: devlet bahçeli) 40 hesabından önce kendi dilinizi öğrenin, güzelim dilimizi katlediyorsunuz.

    yazım kurallarına ben de aşırı duyarlı bir insanım. şimdi, de bağlacını doğru yazamayanların geri zekalı olduğunu, aslında kitap okusalar türkçeye daha çok hakim olabileceklerini ve bu kuralları rahatlıkla kavrayabileceklerini söylemek isterdim ama söylemiyorum. "çok takintülüsünüüüözz" diyerek bir yanlışı doğrulamaya çalışan birçok kişi olduğundan söylemiyorum yani. hadi ben takıntılıyım da, sen onu yanlış yazdığında bu bir imlâ hatası oluyor mu? evet. söyleyeceklerim bu kadar.

    bir de bu sağ kesim kelimeleri böyle incelte incelte konuşmuyor mu? deliriyorum ya. dinci kesimde kelimeleri inceltme problemi var, ülkücü cephedeyse böyle şive desem şive değil, kelimeleri garip bir şekilde telaffuz etme sorunu var.

    dinci temsilcisi için, mehmet sarı: link (ibretlik)
    ülkücü temsilcisi için, mustafa erdem: link (kendisi ankaralı ama benim bildiğim kadarıyla ankara şivesi değil bu.)

    kabul, ben de hitabeti çok iyi olan bir insan değilim. çoğu zaman devrik cümle kurma gibi bir hastalığım var ama yine de ben, türkçeye hakim ve hitabeti düzgün olan insanları dinlemeyi tercih ediyorum. kemal kılıçdaroğlu olsun, ümit özdağ olsun, bu konuda çok iyiler bana göre. biri solun, diğeri sağın temsilcisi ama hiç sinirlenmeden, çok düzgün bir şekilde kendilerini ifade ediyorlar. dinci türkçesine ya da böğüren bir muhafazakara rastladığımda hemen kapatıyorum ya da ortamdan uzaklaşıyorum. kendileri için zarar, kötü bir izlenim bırakıyorlar, ondan söylüyorum yani.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap