4537 entry daha
  • en başta dikkat edin, tercihinizi kaydırmayın. bizim okula bölüm birincisi olarak giren arkadaşımız aslında odtü inşaat isterken mimar sinan mimarlıkta 7 sene süründü, hepimizden sonra mezun oldu. sonra da istanbul'u terk edip, evlenip 3 çocuk yaptı, hiç çalışmadı. kız resmen tiksiniyordu okuldan da meslekten de.

    son yıllarda beraber çalışacağım kişilerle iş görüşmesi ve stajyer seçimi yapmış biri olarak neye dikkat edildiğini söyleyeyim. ilk kez çalışmaya başlayacaklarda kesinlikle üniversiteye bakılıyor. hatta bu liseye kadar indi. iyi lise olsun isteniyor. yabancı dili zaten söylemiyorum zaten liseye bakılmasının sebebi ikinci bir yabancı dili iyi bilmesi açısından oluyor genelde.
    prestijli bir üniversiteye girdiniz diyelim sakın kendinize uygun olmayan bölümü seçmeyin. bakın ilk paragrafta yazdım. domestic bir ev hanımı veya ana babasının finanse ettiği bir kayıp adam olmayın sonra.

    bugün yaptığım işi severek ve zorlanmadan yapıyorsam okuduğum okulda mutlu olduğum içindir. severek ve isteyerek okudum. sevmeden yaptığınız her şey sonunda boka batar. düşünsenize sevmeden biriyle evlendiniz, bir ömür çekeceksiniz, kabus gibi. hadi evlilikten kurtulursun da meslek değiştirmek çok zor.
    ne istediğinize karar vermek için de o mesleğe sahip kişilerle mutlaka görüşün, çalışma yerlerini görün, şartlarını öğrenin. bu sizi ya özendirir ya da vazgeçirir ki ikisi de geleceğiniz için süper haberdir.

    bir de mesleği seçerken "acaba mezun olunca kaç para kazanırım" ilk önceliğiniz olmasın. illa bişey kazanırsınız, işinizde iyi olursanız en çok kazanan olursunuz. isteyerek yapmak başarıyı getirir. önce istediğinizden emin olun. 3-5 sene de aza kanaat edin.

    size bol şans beybiler, bizi 30 luk teyze diye beğenmiyorsunuz ama biz sizden daha şanslı bir dönemde okuduk, iş sahibi olduk. sizin dönem çok vahşi maalesef.
    her şey gönlünüzce olsun.
5062 entry daha
hesabın var mı? giriş yap