298 entry daha
  • son iki aydir bulundugum ve bir aksilik cikmazsa onumuzdeki bir kac sene kalmayi dusundugum sehir.

    genel olarak insanlarin anlatmalara doyamadigi, ove ove bitiremedigi londra'dan sonra sahsima nefes aldirmis sehirdir. kesmekesi cok daha az, hayat standartlari cok daha yuksektir. zone 2 da oda tutup ev paylastiginiz paraya sehrin tam ortasinda 1+1 ev tutabilme konforunu saglamaktadir.

    baskent olmasina ragmen pek cok baskente nazaran ufak olusu yurumeyi seven sahsimin isine gelmistir. geldigimden beri toplu tasimayi kullanma sayim bir elin parmaklarini gecmez zannediyorum.

    cok fazla goc almis, dolayisiyla sehirde belcikali bulmak epey zor. ustelik gozlemledigim kadariyla ozellikle flamanlar bruksel'de calissalar dahi sehirde yasamamayi tercih ediyorlar. leuven'den, gent'ten ve hatta antwerp'ten gunluk gidip geliyorlar ki ulkenin kucuk olusu buna imkan taniyor. gent dedigin trenle 45 dk mesafe.

    avrupa'nin her yerinden, amerika'dan, orta ve uzak dogudan, afrika'dan heryerden, her tipten, dilden, irktan insan var burada. dolayisiyla bruksel'de kendini yabanci hissetmek veya irkcilik gibi bir durum soz konusu dahi degil zira herkes yabanci, kim kime irkcilik yapacak.

    bu cesitlilik sayesinde meetup gruplari da oldukca aktif. is cikisi hic tanimadiginiz bir grup insanla bulusup futbol oynayabiliyorsunuz rahatlikla. ustelik bunu her hafta duzenli olarak yapabiliyorsunuz, o gelmedi, bu ekti, sayi eksik vs derdi olmuyor. her daim katilmak isteyen birileri oluyor.

    sehirde commune tabir edilen belediye yapilanmalari mevcut ve bu communelerin her biri bir digerinden tamamen ayri bir sisteme sahip. butun oturum islemlerinizi bu commune'ler araciligi ile gerceklestirdiginiz icin iyi isleyen bir tanesine ait bir bolgede yasamayi tavsiye ederim nacizane. etterbeek, st gilles ve ixelles iyi, uccle ayri bir dunya duydugum kadariyla epey konforlu. ımkaniniz varsa bu bolgelerde ev bakin.

    central brussels sehirdeki en kalabalik bolge. dolayisiyla asiri yogun ve islemler gereksiz uzuyor. ama merkezde yasamanin keyfi de ayri tabi. her askin bir bedeli var. *

    sehirde buyukce de bir turk populasyonu var. sokakta yururken turkce duymak isten bile degil. elbette her kose basinda bir de kebapci var. turkler genel olarak schaerbeek namli bolgede yasiyorlar. bildigim kadariyla sehrin en buyuk ikinci bolgesi. burada cesitli turk restaurant ve marketleri, dolayisiyla ihtiyaciniz olabilecek ancak turklere ozgu urunleri bulabilirsiniz. sahsen bir ceyiz dukkanindan ufak caydanlik ile cezve almisligim var. fiyatlar da fena degil dolayisiyla gelirken turkiye'den herseyi yuklenmenize gerek yok.

    simdilik bu kadar olsun, zamanla editlerim. merak ettikleriniz icin bir yesil uzaginizdayim.
232 entry daha
hesabın var mı? giriş yap