212 entry daha
  • öncelikli olarak tablet, telefon vermiyorum diyen anne - babalar muhtemelen yavrularıyla birlikte oldukları için denetim mekanizması, çalışan anne - babalara nazaran daha sağlamdır. ancak bizim gibi çalışan ebeveynler için tek başınıza önlem almanız yeterli değildir. siz vermeyin deseniz bile bakan kişi ister aile büyükleriniz, ister fransız mürebbiyesi kıvamındaki bakıcınız olsun %100 size garanti veremez.

    yaklaşık 1,5 yaşına kadar telefonu vermeyerek, 2,5 yaşına kadar da telefonda olan youtube uygulamasını kaldırarak bir miktar önlem aldığım durumdur. telefonumda zaten herhangi bir oyunda olmadığı için bütün yapabildiği kendi videolarını izlemek olan çocuk büyüklerle birlikte olduğunda youtube'un deryasına aşina oluyor. büyüklerin telefonuna şifre de koysanız "ama ödül olarak izletiyorum, çok bakmıyor zaten" açıklamalarıyla kaleniz yıkılmaya başlıyor.

    bir süre sonra youtube'da yer alan renk, sayı, alfabe gibi öğretici gibi gözüken videolar sayesinde bazı şeyleri kaptığını fark edip benim çocuğum çok zeki öz güvenine de sahip oluyor musunuz (?) evet oluyorsunuz (!)

    yavaş yavaş büyüdükçe sizde esneklik sağlamaya başlıyorsunuz. ancak bizle birlikteyken süreyle vermeye başladık. sadece yemek zamanında veya 5-10 dklık tuvalet ihtiyaçlarında her yeri kapatıp kilitlemenize rağmen düşüp bir yere çarpmasın diye eline telefonu veriyoruz. hafta içi bizim olmadığımız zamanlarda da büyükleri uyarıyoruz ancak maalesef bir noktaya kadar orada müdahalemiz olabiliyor.

    o yüzden her şeyi yasaklamaktansa sınırlarını bilerek kullanması en azından şimdilik bize göre daha mantıklı.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap