4014 entry daha
  • mîrlerin göçeri

    hey göçerim! beni dudaklarının öpücüğüyle öp. sevdan şaraptan güzeldir. kokun şirin bir kokudur. senin güneşin aydınlığı gibi dağılmış, onun için herkes seni, senin güzelliğini seviyor.

    hey, mîrlerin göçer kızı! sen esmersin, ama güzelsin. güneş yüzünü seyretmiş, onun için sen esmersin. "sarı altınsın bozulmazsın, sen göçer ovada olmazsın".

    sarı, kırmızı çiçekler arasında en güzel çiçek sensin. boylu boslu, ince, narin ve şirin kadınlar arasında en güzeli sensin.

    güzellikler içinde en güzeli, en alımlısı ve güzellerin tacı sensin.

    göğüslerin benim gök kubbem, göğüslerindeki inciler yıldız gibi parıldıyor. senin gözlerindir ceylan gözü. gözlerinden alevler süzülüyor ve gözlerinde derin, karanlık uçurumlar var.

    kalbimin zindanı kara gözlerin. var oluşumun yuvası kirpiklerinin gölgesinde.

    göçerim, uykudan uyan göçerim! çiçekler koku salar etrafa baharın başlangıcında; çayır ve tarlalarda renk renk, rüzgâr sarhoş, kaynaklar soğuk ve keyifli çağıldıyor; bu sesler binlerce şarkı okuyor sevdaya.

    giysilerin gümüş, bedenine uymuş. kollarında altın bilezikler ve mücevher, kanatlarındaki küçük kırmızı mücevherli kolluklar zamana şarkılarını söylüyor.

    lüle lüle zülüf ve kakülünden misk amber savruluyor ve gençlerin gönlüne serpiliyor.

    tavus kuşu gibi narin ve naziksin, yürüyüşün kumru ve güvercin yürüyüşü gibi yumuşak ve hafiftir.

    hey göçerim! başın süslü, nakışlı şapkalarla alımlı, parmakların yüzüklü, yüzüklerin sıra sıra, alnın tokalı, kulakların küpeli, gerdanın boncuklu, kolların bilezikli, ayakların halhallı, bedenin düğmeli, başındaki şal gül sulu ve poşulu, örüklerin şaraplı, kolyelerin göğüslerine düşmüş, hey göçerim! gözlerini aç, kaderimin yıldızını görmek istiyorum.

    dudakların kırmızı, alev alev, ateş gibi sıcak. gülüşünle güller açıyor ve ağlamanla etraf hüzünleniyor.

    göçerim, kalk ve beni öp!

    gönlüm, öpücüğüne sarhoş ve kokuna mest olmak istiyor.

    bırak, kollarım kemerin olsun. dudakların, dudaklarıma öpücük çeşmesi olsun, bırak gönlümün özlemi o kaynağa deli olsun, mest olsun! hey göçerim!

    (bkz: kamuran eli bedirxan)
51133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap