6 entry daha
  • ya arkadaş ben bu olayı şike olarak göremiyorum. falcao söylemese kendi teknik ekibinden biri zaten söyleyecektir. beraberlik sana yarıyor, hangi futbolcu atak yapıp gol atacağım diye kendini yorar bu durumda? iki takım oyuncusu da kontrollü oynar otomatikmen, bir taraf pas çevirir kendi sahasında ileri gitmez savunmayı boşaltmamak için, diğer taraf da baskı yapmaz zaten kendi sahasına gelen olmadığı için.

    bir taraf diğerine yenilerek karşıdakine tur geçirtiyorsa o zaman şike var derim. biri kazanıp, diğeri için değişen bir şey yoksa gene şike vardır ama iki taraf için de win/win durumu varsa (hatırlatırım bu lig değil, eleme) bu şike değil olsa olsa rasyonel düşünmedir.

    edit: 10 saniyede yarı saha kuralı önerisi gelmiş, tam oflayıp cevap verecektim ki o felix arkadaş benden önce gerekli yanıtı vermiş. ama hazır editlemişken entryi bir şeyler ekleyeyim. bu durum yalnızca aynı anda oynanan maçlara bağlı olmak zorunda da değil. bir maça her iki takım için de yetecek skor 0-0 ise sen o maçta gol yeme riskini göze alıp atak futbol oynayan takım için ne düşünürsün? atıyorum biri ligde kalacak, biri şampiyon olacak berabere kalırlarsa. modern futbolda bu yok mu? iyi defans önemlidir, kontrollü futbol, atamıyorsan yemeyeceksin falan filan?

    öte yanda süre geçirme galatasaray-sturm graz maçında da görmüştük, bir farklı örnek ise denizli-fenerbahçe maçıydı mesela.

    galatasaray-sturm graz maçı tam olarak bu olayla aynı mantıkta işledi. uzun uzun anlatmaya gerek yok. ancak denizli-fenerbahçe maçında özellikle diğer maçın önce tamamlanmasını sağlamak amaçlı olaylar çıkartıldı, maç 16 dakika uzatıldı ve aslında diğer maçların bitmesi nedeniyle denizli yenilse dahi ligde kalabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. işte bu durum olsaydı şikeden bahsedilebilirdi, kanıtı aranır, bulunamazsa bir şey de yapılamazdı. denizli gol de yiyebilirdi ama kimse şike yaptığını iddia edebilir miydi o maçta? çıktılar oynadılar.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap