4 entry daha
  • klasik bir fransiz filmi yavas, dantel gibi orunen, neden sonuc iliskilerinin amerikan filmlerinin aksine ortaya pat diye konulmadigi seyirci tarafindan kesfedildigi ve catherine deneuveun gene guzelligi ile goz aldigi bir fransiz filmidir. siradandir, ama amerikan filmlerinden bunalanlar icin degisikliktir.

    --- spoiler ---
    elmas isi ile ugrasan sadece yuksek gelir duzeyinde belli bir segmentte is yapan bir mucevher satici isadami bir gun ruslardan de beers'den calinmis elmas alir. ve tabi kimin kiminle nasil is yaptigi ve itibarin cok onemli oldugu bu iste hemen karalisteye alinir ve itibari besparalik olur. amca intihar eder ve ortaklar mucevher dukkani satarak borclari kapatmaya calisirlar. bu arada eski alkolik ve hasta esi * isi devralmaya ve elindeki calinti mucevherleri okutmaya calisir. ama bu isleri tezgahlayan rus mafyasini ayrica gecmisten cok iyi tanimaktadir.
    --- spoiler ---

    dusuk tempolu siradan bir filmdir. ama arasira fransiz sinemasinin siradan filmleri bile amerikan filmlerinden sikilan bunyelere cok iyi gelmektedir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap