10 entry daha
  • mottosu kutsal bilgi kaynağı olan bir platformda, cehaletinden doğan zırvalarını ortalığa saçan, tahrif edildiği aleni bir biçimde belli olan tevrat ile islam eleştirisi yapan, her halükarda muhammed peygamber'i işin içine sokmazsa ölecek hastalığına yakalanmışların son çırpınışları olan sakat iddia.

    abi madem muhammed peygamber'e kasıt var, maçan yiyorsa kur'an'dan örnek getirsene. sen tevrat'tan ayet getirip, muhammed peygamber'i suçluyorsun. iyi vallahi. türkiye'de yaşayıp uganda kanunlarına göre ceza vermek gibi bir şey bu. şunu bir müslüman yapmış olsaydı, bu başlık şimdi kopuyordu. ne ikiyüzlü, ne rezil şeylersiniz.

    bir kere, ibrahim'in kur'an'dan tanıtılışını ele alacağız. madem muhammed peygamber'e bir kasıt var, bir hakaret söz konusu, o zaman adresimiz kur'an'dır. tevrat'ın nasıl tahrif edildiği çok nettir. kur'an'ın hiçbir yerinde mesela, allah ile güreşen, üstelik allah'ı yenen peygamber yoktur. oysa tevrat'ta, üzeyir peygamber olması gerek, tanrı ile güreşiyor, yetmiyor, tanrı'yı yeniyor. işte, beşer yazınca böyle şeyler çıkıyor ortaya. o yüzden muhatabımız kur'an.

    kur'an'a göre ibrahim peygamber; son derece zeki, son derece cesur, tek başına bir ümmet, dolayısıyla mücahid, güzel sözlü bir adam. beni mesela çok etkileyen ayetler; ümmetinin çıkıp ''bizim rabbimiz ay'dır, güneş'tir'' falan demesiyle geçtiği ince ince alay. muazzam bir adam. ''ben batıp gidenleri sevmem'' diyor. ''eğer bunlar rabb ise, batmamaları gerek, başının sonunun olmaması gerek'' diyor resmen. müthiş bu.

    gidiyor putları kırıyor, baltayı en büyük putun boynuna asıyor. putperestler geri gelip de putları kırılmış görünce, ibrahim'e saldırıyorlar. ibrahim; ''ben yapmadım kardeşim, işte balta putun boynunda, o yaptı'' diyor. adamların ''yahu o cansız, nasıl yapacak?'' demeleriyle de, ibrahim amacına ulaşıyor. ''şunu bile yapamıyor madem, madem buna inanmıyorsunuz da ne diye buna tapınıyorsunuz?'' deyiveriyor. böyle zeki ve cesur bir adamdır ibrahim.

    allah, o'na; ''teslim ol!'' deyince, ''ya daha yaşımız genç, hele hac'a gidek gelek, daha ev alacağız, arabanın taksidi bitsin'' demiyor. bunları sulandırmak için söylemiyorum. allah'ın bu ayetlerine böyle cevap verenler var. adam ''namaza yaşlanınca başlarız ya'' diyor. ibrahim peki allah'ın bu çağrısına nasıl mukabele ediyor? ayet şöyle; ''allah, o'na ''teslim ol!'' deyince o; ''alemlerin rabbine teslim oldum'' demişti. gak guk etmiyor anlayacağınız.

    nemrud diye bilinen herifle bir tartışması var, ona verdiği öyle bir cevap var, bugün çoğu müslüman böyle yanıt veremez. veremiyor da zaten. yok. herif sorgulamamış, din nedir bilmiyor. babasını iman ederken bulmuş, o da etmiş geçmiş. ibrahim ile nemrud arasında, bakara 258'de şöyle bir diyalog geçer; ''allah, kendisine hükümdarlık verdiği için şımararak, rabbi hakkında ibrahim ile tartışmaya gireni görmedin mi? işte o zaman ibrahim; ''rabbim hayat veren ve öldürendir'' demişti. o da; ''hayat veren ve öldüren benim'' demişti. ibrahim; ''allah, güneşi doğudan getirmekte, haydi sen de onu batıdan getir'' deyince, kafir apışıp kaldı. allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.''

    hadi buyrun yahu buyrun. öyle 3-5 tane spot ayet bulup, hatta artık onu da bulamayıp tevrat'tan misal getirmekle olmuyor, buyur hadi. senin ibrahim dediğin adamın zekası hangi seviyelerde gör. cem yılmaz'ın hani; ''hadii. cevap ver. hadii'' dediği repliği hatırlarsınız. aha, yukardaki ibrahim'in cevabının arka planı aynen budur. hadii.

    daha çok uzatırım da, bu kadarla iktifa edeceğim. ibrahim peygamber, gerçekten muazzam bir zeka örneğidir bence. komplike bir insandır. en çok çalıştığım peygamberlerden birisidir kur'an'da, öyle ucube yorumlara yedirtmem kusura bakmayın.

    ibrahim peygamber ile ilgili hiçbir şekilde ayet yoktur ki; kız kardeşiyle yatmış olduğunu göstersin. yok yani. tevrat'a neden güvenilmeyeceği ile ilgili yüzlerce örnek veririm yüzlerce. sizler busunuz işte. kur'an konuşmaya çapınız zaten yetmiyordu da, allah'tan karikateist falan var, çürük çarık iki üç şey duyup buralara getiriyordunuz, biz de sizi rezil kepaze edip yolluyorduk. sonra ayetleri toptan kaldırıp attınız, bu kez de sahihliği, bu cübbeligillerce bile tartışılan hadisleri kıstas almaya başladınız. o da bitti, şimdi tevrat'tan örnek gelmeye başladı. arkadaşlar, ateist olmak da elinizdedir, başka dine mensup olmak da. fakat, şu kadar acizleşmeye utanmıyor musunuz? yani nasıl diyeyim, nasıl anlatayım bilmiyorum ki, acizce bu, basitçe yani. çok bayağı. cidden buralara kadar mı indiniz artık?

    peygamber, 9 yaşında çocukla evlenmiş. hiç yazmadıysam 50 kere yazmışımdır bu işin böyle olmadığını. hem de ayetle. yok yani, iddiası kalmayınca tevrat'a kadar giden heriflerin, benim anlattıklarımı anlamaması çok doğal. duvara anlatsan anlardı şimdiye. yok almıyor kafa.

    kur'an, evlilik için bir şart koşuyor; reşit olmak. bir kimsenin, reşit olup olmadığını anlamak için de bir teste tabi koşulmasını emrediyor. buna göre; parasını pulunu, malını mülkünü idare edebilecek seviyede olması öngörülüyor. bugün 9 yaşında çocuğun eline 100 lira para verin. en iyi ihtimalle şeker alır, en kötü ihtimalle parayı yırtar. akıllı çocuksa, gider ana babasına verir. peygamber; ayetleri kendi yazdı, dediniz. peygamber deliydi, dediniz. peygaber, okuma yazma bilmezdi, dediniz. peygamber, kadın düşkünüydü, dediniz ve bunların hepsine ayetlerle tek tek cevaplar verildi. hepsine ama istisnasız. artık çaresizlikten, yahudi kitabından, hz.muhammed eleştiris yapacak kadar alçaldınız ve küçüldünüz.

    bir de evlatlığın eşi ile evlenme mevzusu vardı galiba. diyorum ya, duvara anlatsan anlardı şimdiye. evlatlık bak adı üstünde, senin biyolojik çocuğun değil. anlatılmak istenen bu. kan bağın yok. dolayısıyla öz değilsiniz. aranızda gelişecek hukuk, öz baba, ana- oğul, kız ilişkisi değil. kur'an sana ille de ''git evlatlığının karısıyla evlen'' demiyor. bir hukuk düzenliyor, bir statü getiriyor topluma. aklı fikri ensestte olan, ahlaktan bihaber herifler ne anlasın toplumdan, ne anlasın hukuktan?

    ibrahim'i kur'an'dan ama objektif dinle. oku. üşenirsen git videolardan izle. yığınla düzgün tefsir var. hayran olmazsan, sorun yine muhtemelen sendedir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap