• yıllardır göremediğimiz şekilde sıkı bir muhalefet örneği oldu. şimdi bu belgelerin muhalefete çıkar sağlaması için iki soruya cevap vermesi gerekiyor:

    - belgelerin asılları nerede ve basın ile paylaşılacak mı?
    not: görece bu sorunun kolay cevaplanabileceğini düşünüyorum. herhalde elindeki belgeleri basın ile paylaşmaktan imtina etmeyecektir.

    ve asıl önemli soru: belgeler nereden ve kim vasıtasıyla elde edildi?
    not: işte bu kısımın kolayca cevaplanamayacağına eminim. 2009'da deniz baykal'ın kaseti çıktığı sıralar kemal kılıçdaroğlu'na belgeleri kim veriyorsa muhtemelen yine aynı kaynak veriyor. benim tahminim pensilvanya'dan yana olurdu.

    2009 yılında daha deniz baykal genel başkanken ve kendisi sıradan bir milletvekili iken usulsüz dinlemeler sebebiyle 2015'de tutuklanan eski emniyet genel müdürü fetöcü recep güven tarafından 3-4 saat boyunca gündemle ilgili bilgilendirildiğini biliyoruz. temaslar o dönemde başlamış, devam etti mi hiçbir zaman öğrenemedik. ama ardından kemal kılıçdaroğlu'na birden belgelerin yağmaya başladığını, medyada parlatıldığını, ardından deniz baykal'ın kasetlerinin çıkmasıyla birden genel başkan koltuğuna geldiğini gördük. dolayısıyla bu belgeler hakkında da kaynağı bakımından şüphelerim var.

    ama eğer bu belgeler yasal yollardan edinildiyse iktidar partisini ciddi anlamda sarsacağını düşünüyorum.

    peki recep tayyip erdoğan bu belgelerden siyasi olarak nasıl hasarsız kurtulur?

    tek bir yolla: kendi tabanı paranın usulüne uygun aktarılmasından ziyade "ne için kullanıldığı" ile ilgilenen bir tabandır. necmettin erbakan'ın kayıp trilyonu nasıl sırplarca katledilen boşnaklara yardım olarak gittiyse ve erbakan bunun siyasi bedelini bu sayede ödemediyse; erdoğan da böyle bir para trafiği olmuşsa bunu ne için kullandığına bağlı olarak siyasi bedel ödemekten kurtulabilir, hatta artıya bile dönüştürebilir.

    son bir ekleme: kılıçdaroğlu'na yine belgeler akmaya başladığına göre;

    kaynak da tahmin ettiğim gibi pensilvanya ise; pensilvanya ile yeniden temaslara başlamış mıdır?

    bu sorunun cevabını özellikle merak ediyorum.

    yazının ana fikri:
    bu bir erdoğan savunusu değildir, belgeler doğru ise erdoğan’a hep birlikte hesap sorabiliriz, gerekirse demokratik yollarla iktidarı da kaybedebilir. fakat onun yerine açık konuşuyorum fetö ile anlaşmış birisi gelmemelidir. belgelerin kaynağı bu yüzden belgelerin kendinden daha önemli bir konudur.

    can alıcı bir son soru:
    madem bu belgeler herkese açık ve herkes kolayca ulaşabiliyor bulabiliyor, en yenisi 3 yıllık olan bu belgelerin kamuoyuna duyurulması için neden yıllardır beklenmiştir?
    neden açıklamak için 2012 değil de 2017 yılını tercih etmiştir kemal kılıçdaroğlu?
    kendisine şimdi servis edildiği için mi?
    yoksa şimdi bir anlaşma yaptığı için mi?

    ayrıca: (bkz: #72451480)

    ekleme: (bkz: kılıçdaroğlu belgeleri yüzünden başımıza gelenler)

    belgelerin tuzak kuracağından şüphelenilen birileri tarafından kemal kılıçdaroğlu’na parça parça getirildiği itiraf edildi:

    (bkz: kılıçdaroğlu belgelerin tuzak olmasından çekindi)
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap