• 28 kasım tarihinde başlayıp, 05 aralık 2017 de sona eren ptt nin acele posta servisi nedeniyle mağduriyet yaşayan arkadaşımın dile getirdiği rezalet.

    arkadaşımın kalp rahatsızlığı var. ilaçları babası tarafından yaşadığı şehir istanbul'dan alınmış, 28 kasım 2017 tarihinde ptt'nin halkali atakent subesinden acele posta servisihizmeti ile muğla iline sahibine teslim üzere kurye taahhütlü kargosu teslim alınmış.

    ptt'nin internet sitesinde bulunan gönderi teslim süresi sorgulama bölümünden istanbul(avr.) çıkış ili , muğla varış ili olarak seçtiğimizde şuradan görebileceğiniz üzere 2 gün olduğu görülmekte .

    altında da bir notla birlikte tabi nedir bu not : belirtilen teslim süreleri il merkezinden il merkezine ait standart süreler olup çıkış ve/veya varış yerinin merkez dışı ilçe olması durumunda (köy adresliler hariç) bu sürelere 1(bir) veya 2(iki) gün ilave edilmelidir. ptt merkezlerimizin büyük bir çoğunluğunun 17.30'da mesaisi bitmektedir.

    ulaşması gereken yer muğlaya bağlı menteşe ilçesinin kötekli mahallesidir. ve bu mahalle olarak geçen yerde toplam 2 adet ptt bulunmaktadır. hadi bunu da geçelim mevzubahis notta duruma göre 1 ila 2 gün arasında aksama olabileceği söyleniyorken toplamda kargonun teslim edilme süresi (iş günü olarak) toplam 6 iş gününe tekabul etmekte .( 28 kasım günü dahil edilmek üzere)

    buraya kadar olabilitesi olan ihtimaller ve tutumlar söz konusu asıl rezalet bundan sonra başlıyor.

    cuma günü dağıtım olmadığı için cumartesi günü teslim edilecektir diye geri dönüş yapıldı. cumartesi günü mesai saatinin bitimine yarım saat kala kötekli'den birazca uzak olan "yeniköy mahallesinden alabilirsiniz isterseniz . fakat yarım saat var acele etmeniz lazım" telefonunu aldı. bulunulan yerden yarım saat içerisinde yeniköy mahallesine gitmek eğer otobüs tam istediğiniz saatte denk gelirse (mucize eseri) yetişebileceğiniz bi yer.

    arkadaşım yetişemeyeceğini onların göndereceğini söyledikleri ve teslimatın bugün gerçekleşeceğini tarafına bildirdiklerini içinde rahatsızlığı nedeniyle ilaçları olduğunu ve verdikleri bilgi dahilinde getirip getiremeyeceklerini sorduğunda. "malesef bugün getiremiyoruz." şeklinde bir cevap aldıktan sonra pazartesi günü teslim almak istediğini belirtti.

    04 kasım pazartesi günü gelince tekrardan saat 16:00 gibi ilgili kargo şirketini tekrardan aradığında yine aynı bahaneyle yapacakları bir şeyin olmadığını vesaire ileri sürdüler.

    05 kasım salı günü yetkili birine bağlanmak isteyen arkadaşım sürekli birilerine bağlandı ve sonunda bağlandığı beyfendi "yarım saate geleceğini,kendisinin bizzat takipçisi olacağını söyledi". bir saat içinde kargo gelmediği için tekrardan aynı numarayı arayıp gelmediğini söyleyince görevli beyfendinin ters uslubuyla "hanımefendi sıkıntı oldu çıkamadı yarım saate gelecektir. ne yapalım?" şeklinde cevap vermiş. arkadaşımın " normalde birkaç gün önce teslim edilmesi gereken kargo her gün yarım saate bir saate gelecek diyorsunuz benim o kargoda kalp ilaçlarım var." demesi sonrasında "hanım efendi bana ne hesap soruyorsunuz size benim numaramı kim verdiyse onu arayın ona hesap sorun." dedikten sonra telefonu yüzüne kapatmış . tekrardan aradığında yetkili beyfendi meşgule atmış ve sonunda telefonu engellemiş. bu sırada kargo ha bugün gelecek ha yarın gelecek derken kargoyu kaçırmamak için lisans öğrenimi gördüğü okulundaki derslere de adresinde bulunması gerektiği için katılamamış.

    en son yetkili beyfendinin engellemesinden yarım saat geçtiğinde telefonla aranmış kargonuz var binanın önüne iner misiniz şeklinde bir telefon aldı ve dağıtım görevlisi ismini soyismini sordu (zaten dağıtım için ekstradan sadece arkadaşımın kargosu kargo görevlisinde mevcuttu) ismini soyismini söyledikten sonra "aa evet ya zaten bi senin kargon var" şeklinde alaycı bir şekilde konuşmuştur.

    arkadaş gerekli mercilere şikayette bulunmuş fakat ben bu rezaleti bu mecraya taşımak istedim.

    kargo şirketlerinin prensiplerini biliyoruz ve iq seviyesi iki haneli insanlar da değiliz doğal şartlarda 1 gün /2 gün aksayabilir evet insanlık hali . fakat rezalet kısmı bunun ptt'nin acele posta servisi gibi hızlı gönderi garantisi veren bir hizmetin adı altında gerçekleşiyor olması içinde ilaçların olması ve muhatap olunan bütün görevlilerin laçka bir şekilde davranması.

    ptt gibi bir kamu kurumun çalışanlarının bu şekilde bir rezalette olması söz konusu dahi olmamalı.

    belli ki maddi yetersizlikler nedeniyle ilaçlarını kendi alamamış ve babası istanbul'dan almış kendine yollamış kullanılması gereken kalp rahatsızlığı ilaçlarını kullanamadığı günler sonucunda başına bir durum gelseydi bunun hesabını ptt kurumu mu verecekti ? sorumluluk kabul edecek miydi ? yada kargocuların genellikle " geldik ama yerinizde yoktunuz." bahanesine mi sarılacaktı bu da merak ettiğim bir husus.

    not : kargo takip numarası mevcuttur. fakat paylaşmaya gerek duyulmamıştır. istenildiği taktirde yetkili kişilere verilecektir.
hesabın var mı? giriş yap