• cambridge audio cxa80 amplifier'la kullandığım hoparlör modeli.

    net sesin tanımı.

    orta-alt seviye kule hoparlörler genelde bass'lara yüklenerek ses illüzyonu yaratmayı hedeflerler. concept 40'ın planlamasında ise tercih net ve sıcak sesten yana kullanılmış. "bassları içimde hissetmek istiyorum ağbi" diyen dinleyicinin tercihi olmamalı yani, bu açıdan bakıldığında sıklıkla dinlenen müzik türü önem kazanıyor. jazz için doğru tercih olduğu kesin.

    görüntüsü mü-kem-mel.
    parlak siyah ve parlak beyaz olarak üretiliyor. ben siyahını aldım, beyaz da aynı derecede güzeldi.

    bütün forumlarda "drive"ı en kolay hoparlörlerden biri olduğu söyleniyor. benim tespit ve tecrübem de bu yönde. talepkar bir hoparlör değil ama japon amfilerle uyumu nasıl olur, bilemem.

    3050 ile kıyaslayanlar var. ikisini yanyana dinleme şansı bulan biri olarak bu konuda çok netim; concept 40'ın netlik ve derinliği 3050'den kesinlikle çok farklı. yani aradaki fiyat farkının bir nedeni var ve o nedeni kısa bir dinleme süresinde bile duyabiliyorsunuz. ama "param 3050'ye yetiyor, üstüne çıkamam" diyenler için söyleyeyim, bence 3050 (ve bookshelf olarak 3020) en az piyasada adı duyulmuş bir çok markanın orta-alt segmentindeki ürünler kadar iyi.

    q acoustics görece yeni bir marka, geçmişi 10 yıldan eski değil. ama kaliteli üretim ve "makul" fiyatlama sayesinde özellikle ingiliz pazarında ciddi bir yer edinmeyi başardı. bunun güveniyle de concept 500 gibi bir model çıkararak marka değeri çok yüksek olan firmalarla rekabete bile girdi. wharfedale çizgisi de izleyebilir, sonus faber gibi bir aura da yaratabilir. şimdilik, sadece, doğru bir başlangıç yaptığını biliyoruz.

    diyeceğim odur ki, "british sound" tercih ediyor, çoğunlukla voice jazz, soft blues, etnik, klasik müzik türlerini dinliyorsunuz, alırken düşünmeyin bile. diğerleri için denemeden ve içinize sinmeden almayın. büyük bir yatırım ve muadili markaların çok iyi modelleri var.

    https://www.qacoustics.co.uk/…ng-speakers-pair.html

    what hifi ne demiş...

    https://www.whathifi.com/…oustics/concept-40/review
hesabın var mı? giriş yap