61 entry daha
  • inanılmaz zordur.

    - mani evresinde yerinde duramaz, evlere sığamaz. sürekli bi aktivite peşinde, sürekli para harcama halinde.

    - depresif evre ise tam tersi, evden hatta yataktan çıkamaz.

    - şiddet eğilimi tavan. paranoya durumunda öfke kontrolü 0. öyle ki tiyatroda tuvalete girerseniz, yandaki erkek tuvaletinden çıkan biriyle denk gelince ikinize de “napıyorsunuz içerde” diye saldırır. saniyeler içinde özür dileme kısmına geçer.

    - fikir uçuşması yaşar. düşüncelerinin akıp gitmesine, tutamayışına engel olmak için kafasına zarar verme eğilimi vardır. düşüncelerini unutmamak için 1 gecede 3 defter dolusu anlamsız yazılar yazabilir.

    - şiddet eğilimi tavan. bipolar ile birlikte, madde kullanım bozukluğuna sahip olduğu, istediği parayı vermediğiniz için kendine gelene kadar kendiyle birlikte size de allah ne verdiyse.

    - intihar düşünceleri hatta hastalık öyküsünde intihar geçmişi vardır. özellikle depresif evrede.

    - şiddet eğilimi tavan demiş miydim? annesinden para alamadığı için, annesini döver. sonrasında pişman olup intihar düşüncelerine dalar.

    - cinsel hayatı evrelere bağlıdır. coşkulu ve aşırı istekli olduğu dönemlerde ejakülasyon, depresif dönemde ise ereksiyon sorunu yaşar.

    - uyku durumu da dönemseldir. gece yarısı aaay çok sıkıldım diye uykudan uyanabilir. bazen de günlerce uyur.

    - alkol ile yakın arkadaştır, araya girince kalpler kırılır.

    - inanilmaz sever, inanilmaz yüceltir. korkur kollar diyeceğim ama kendinden koruyamazdı o yüzden bunu geçelim.

    daha aklıma gelmeyen bir çok durum bir çok sorun yaşatır size. bu dediklerim farmakoterapi reddi olan bipolar tip 1 için geçerli bu arada. hatta bana denk gelen için bile olabilir. * profili yüksek, başarılı bir şirket avukatıydı. neler çektiğini çok iyi biliyorum ama bana da çektirmedi diyemem.

    meslek gereği de çok sık karşılaşıyorum ama özel hayatın içinde olması çok farklı bir durum. kimseyi ötekileştirmek derdinde değilim ammaa ilaç kullanmak istemeyen bipolar sevgiliye merhem siz değilsiniz bilin istedim.
159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap