2 entry daha
  • aslında tsundere'nin sözlük karşılığı olan louise'in kendi dünyasında bilinen büyü türlerinde başarısız olmasına ve bu yüzden akranlarınca alaya alınmasına (lakabı sıfır- zero) rağmen büyücülük sınıfında kademe atlamak için familiar (bkz: evcil) çağırma sınavına girmesiyle başlayan anime serisidir.

    louise'nin dünyasında büyü kullanabilen asiller, kullanamayan sıradan insanlara genelde hizmetçi, hatta köle gibi davranırlar. ayrıca bu asillerin hayat boyunca yanlarında bulunduracakları ve büyüklükleriyle beraber gösterişli halleri büyücü için statü göstergesi sayılan familiar'ları louise'in çağırma törenine kadar hep o dünyaya özgü hayvanlar olmuştur.

    lakin tören sonunda karşısında bizim dünyamızdan ve büyü kullanamayan saito'yu bulunca louise'in ona tavrı ilerleyen günlerde efendi-hizmetçi(erkek olduğunu bile kabul etmek istemediğinden çamaşırlarını yıkatır) ve efendi-familiar(diğer büyücüler emirlerini dinlemeyen familiar hayvanlarını kırbaçlayabildiklerinden kırbaçlar. bu eylemi cinsel bir anlam taşımaz) ilişkileri arasında değişmektedir. saito ise bu hakkında hiçbir bilgisi olmadığı dünyada louise'e bağlı kalır.

    ecchi faktörü aşırı olmasına rağmen, ilerleyen bölümlerle beraber aralarında doğan sevgiye tanık oluruz. bu arada aynı evrendeki sınıf ayrımcılığına, ülkeler arası politik entrikalara, bizim dünyamız ile louise'in dünyası arasında geçiş yapmış daha nice eşyanın ve kişinin olmasına, louise'in aslında sadece nadir görülen bir büyü çeşidinde yetenekli olması nedeniyle saito'yu çağırabilmesine ve saito'nun louise'in familiar'ı(zero no tsukaima - sıfırın evcili ) statüsü nedeniyle o dünyada dahi benzersiz görülen güçleri kullanabilmesine dair olaylar birbirini izler.

    bu seriyi sadece ecchi yönüyle değerlendirmek kesinlikle seriye haksızlıktır. mesela baygın durumdaki louise hava gemisiyle uzaklaşırken, aşkının güvenliği için saito'nun tek başına 70000 kişilik albion ordusuyla savaşması bu eski serinin en duygusal sahnelerinden birisidir: https://youtu.be/kujcm4z0oym
hesabın var mı? giriş yap