aynı isimde "la casa de papel (roman)" başlığı da var
928 entry daha
  • sözlük ahalisi tarafından çok abartılmış dizi.

    başından sonuna mantık hatası ile dolu ve kurgu faciası olmasına rağmen 2 önemli artısı var. bunlardan ilki dizinin filler kısmının az olması. son bölümlere doğru artan yalap şap aşk kısımları ve duygusal sahneler hariç filler sahnesi az. bu yüzden de sıkılmadan izleyebiliyorsunuz. ikinci artısı ise karakterler net bir şekilde anlatıldığı için bir süre sonra ailenizin bir parçası gibi hissediyorsunuz ve bu da dizi bitince üzerinizde bir etki ve boşluk hissi oluşturuyor. dizideki tüm müzikler opening ve ending dahil olmak üzere çok güzel ve ayarında kullanılmış.

    imdb puanının 8.9 olması çok abartı. altered carbon ve dark gibi puanı daha düşük diziler bana göre la casa de papel'in 3 gömlek üstünde yer alırlar.

    ispanyolca bilmem. yine de amerikan dizilerinde son dönemlerde bolca görülen latin tandansı sayesinde bende bir miktar kulak aşinalığı oluştu. gel gelelim bu dizideki ispanyolca aşırı kulak tırmalıyor aga. mesela narcos dizisinde öyle bir tırmalanmayı hiç hissetmedim. pablo escobar'ın çenesini ileri itip ağzını çemçükleştire çemçükleştire como mierda demesi hâlâ gözümün önünden gitmiyor. bu dizide niyeyse bunu bulamadım. insan içinden "ne boktan bir dil lan bu!" demeden edemiyor.

    eğlencelik bir dizi olduğunu düşünüyorum. izleyin... üzerine çok düşünmeyin.
7139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap