1 entry daha
  • kod adı bionic beaver olan ve 26 nisan 2018'de tamamlanmış hali (beta 4 ocaktan beri indirilebiliyor) indirilebilecek ubuntu sürümü. kernel olarak 4.15 sürümünü barındıracak olsa da 4.16 çıktığında meltdown ve spectre yamaları için iyileştirmeler getireceğinden muhtemelen backport edip yama çıkartacaklardır.

    benim gibi 16.04'ten hiç 17.10 falan kullanmadan geçecekler açısından da bir dip not düşmek isterim ki kullandıkları gnome ile unity arasında görünüş açısından ben öyle ahım şahım bir fark görmedim. (28-29 nisanda "ee bu çok kötü olmuş, yarısında 16.04'e döndüm" deme hakkımı saklı tutuyorum)

    varsayılan uygulamalar için kullanıcı anketi açıp reddit'te falan insanlara soran bu arkadaşlar belli ki az yanıt almış olacaklar ki (sadece 15.000 kişi fikir beyan etmiş, kendimi özel hissettim) bu sürümle birlikte yüklenen bilgisayarla ilgili veri toplama işlemini opt-out haline getirecekler. bu özelliği kapatmadan next-next-next dediğinizde windows 10'un topladığı veri kadar olmasa da donanımınız, yüklü programlar ve sair konularda veri toplayacaklar ve istatistik sonuçlarını internet sitelerinden herkesin erişimine açık olarak yayınlayacaklar. (toplayacaklarını söyledikleri veri içinde bulunan network connectivity verisinin istatistiklerini sabırsızlıkla bekliyorum, belli ki elektrik şebekesindeki dalgalanmadan veri transferi yapabilmeyi başarmışlar*)

    hasıl-ı kelam iki aydır kendisiyle etmediğim kavga kalmayan ve "güncellenme tamamlanamadı" diyerek açılış süresini 5 dakikaya çıkartacak derecede bozulmuş olan update'ini düzeltmemin (denemediğim) tek yolu kendisini yeniden yüklemem olan windows 10'u da yeniden yüklemek için 26 nisandan sonraki ilk hafta sonunu bekliyorum.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap