2 entry daha
  • ortakokulda okul yönetimi bizim seçilen başkanı bir türlü beğenmiyordu. en son başkan sınıfı örgütlemiş kimseye haber vermeden sinemaya gitmiştik, bütün sınıf hele de başkan olmayınca kızıp bağırıp gidiyorlardı. her seferinde başkanı değiştirtiyolardı o kafada birini seçiyorduk. dediler ki bi bahane ile başkanı biz değiştirelim.
    en sonunda m. yardımcısı geldi olaya el koydu, sessiz sakin olan beni göreve atadı. evet seçilmiş değil bir atanmıştım. maalesef mutsuz da oldum hatırlıyorum.
    hadi kaçalım diyolar yok diyorum ben örgütleyemem, giderseniz yok yazılırsınız, başkan benim gidemem. damarlarımdaki sorumluluk duygusuna sıçayım. her sınıf birbirine girdiğinde de gidiyorum m.yardımcısını çağırıyorum. sorumluluk altında eziliyorum bok var sanki salsana bi rahat bırak aq nolacak.
    en sonunda bi gün m.yardımcısını yine çağırdım ders boş, sınıfta göz gözü görmüyor tozdan, gürültüden yan sınıfın öğretmeni iki kere geldi diye. adam benden de bıktı artık. beni atadığını da unutmuş, sınıfa soruyor siz seçmediniz mi bu sınıf başkanını niye dinlemiyorsunuz diye. bütün sınıf da hep bir ağızdan biz seçmedik siz atadınız dediler. siz seçmediyseniz o zaman tekrar seçim yapacağız dedi. tam pezevenk ya. öyle görevden alınmıştım.
    benimki iktidar zehirlenmesi mi oluyor tam bilemedim ama ben mutlu değildim ki hiç, görevden aldıklarında her ne kadar alınış şeklimi beğenmesem de* sevinmiştim. benimki fazla sorumluluk bilincindendi*
hesabın var mı? giriş yap