56 entry daha
  • bir keyif işidir. hobidir, hatta biraz daha abartayım kültürdür.

    bu işe gönül vermiş iki kişinin aşkla, şevkle muhabbet ettiğine şahit olabilirsiniz ve eğer bilgisayar toplamak ilginizi çekmiyorsa "ne konuşuyor bu kamiller amk" diye düşünebilirsiniz.

    önce bir bütçe belirler ve o bütçe içerisine girebilecek en iyi parçaları seçmeye çalışırsınız. bütçe arttıkça kombinasyonlar da artmaya başlar. intel vs. amd, nvidia vs. amd, amd vs amd tartışmaların önünü alamazsınız.

    100 lira daha fazla ver onun yerine şunu alcılar çıkar bir yerden. bilgisayar topladığınızın kokusunu 500 metre öteden alır bu arkadaşlar. "uzun vadede daha akıllı bir seçim olur" derler. iyi ulan diyip eklersiniz. sonra 150 daha ver ekran kartını gaming x yap, anakartı iki numara büyük al ki sonradan upgrade edebilesin, ramler tek modül mü olsun çift modül mü, soğutucu nasıl olsun, fanlar taşaklarımı da serinletsin mi derken günler geceler birbirini kovalar.

    sonunda bütçenizle alakası olmayan ama almak için can attığınız bir kombinasyon ortaya çıkar. "bunu şimdi alayım biraz götü toplarlayınca 8 gb ram daha alırım" diye planlar yaparsınız.

    bu işi hakkıyla yapanlar parçaların her birini farklı siteden alarak yapar. anakartı inventus'tan, ekran kartını sinerji'den, ramleri a101'den, psu'yu hırdavatçıdan alan adamlar var.

    satın almak yetmiyor bir de kablo düzenlemesini iyi yapmak lazım ki kasa içerisindeki hava sirkülasyonu başarılı olsun.

    kasa düzüldükten sonra usb'den windows ve akabinde driverların yüklenmesi ve sonrasında yıllar boyunca "kasıyor amk" diye ağız tadıyla oynayamadığınız oyunların oynanması geliyor.

    tüm bunlar geçtikten sonra insanın içinde oluşan o boşluğu ise tarif bile edemem. yemin ederim gelen bilgisayarı iade edip tekrar toplayasım var.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap